Garanti'ye 700 milyon Euro kredi

Garanti Bankası, 700 milyon Euro tutarında sendikasyon kredisi aldı.

Garanti'ye 700 milyon Euro kredi

Garanti Bankası, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere, uluslararası piyasalardan toplam 700 milyon Euro karşılığı 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi alarak, geçen yılın aynı döneminde aldığı sendikasyon kredisini 100 milyon Euro artırarak yeniledi.

17 ülkeden 41 bankanın katıldığı sendikasyon kredisi, 116 milyon 936 bin ABD Doları ve 617 milyon 75 bin Euro tutarında iki dilimden oluşuyor.

Libor ve Euribor +150 bps toplam maliyetle gerçekleşen işlemin düzenlemesini, son beş sendikasyonunda olduğu gibi Garanti Bankası üstlendi. Kredinin imza töreni Londra’da yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Zor zamanlarda olduğu gibi bugün de yurtdışı borçlanma yaratmak konusundaki geleneksel başarımızı tekrarladık. Sendikasyon işlemimiz, Garanti'nin güçlü uluslararası bankacılık ağı sayesinde Garanti'nin sürdürülebilir yurtdışı borçlanma yaratma konusundaki başarısı ve uluslararası bankacılık alanında sektördeki öncülüğü her koşulda devam ediyor. İlişki bankalarına potansiyel iş alanları yaratma gücümüz ve büyüme odaklı stratejimiz sayesinde başarılı bir işlemi daha geride bıraktık." dedi.

Sayfa Yükleniyor...