Gayrimenkule Yatırım Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Emlakçılar Odası’nın araştırma sonuçlarına göre; Yatırımcıların tasarruflarını gayrimenkulde tutmalarının çok daha karlı olduğu bildirildi. Raporda, ev almadan araziye yönelmemek gerektiğinin özellikle altı çiziliyor.

Gayrimenkule Yatırım Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Ramazan Aslan; gayrimenkulün orta ve uzun vadede en fazla getiriye sahip yatırım aracı olduğunu belirtti. Teknolojinin geliştiğini, her şeyin üretildiğini ancak toprağın üretilemediğini dile getiren Aslan, şöyle konuştu: "İnsanoğlu elindeki toprakları korumakta zorluk çekiyor. Her geçen gün artan inanılmaz bir nüfus ve azalan bir toprak var. İnsanların toprağa olan ihtiyacı tartışılmaz, toprak kıymetlenecek. Dolayısıyla orta ve uzun vadede bir tarafa borsa, döviz ve altını, bir tarafa da gayrimenkulü koyalım. İddia etmiyoruz zaten rakamlar onu gösteriyor, en büyük getiriyi gayrimenkul sağlıyor.”

Yatırım yapacaklara tasarruflarını gayrimenkulde tutmalarını, bir ev aldıktan sonra araziye yönelmelerini öneren Aslan, arsa ve arazinin daha çok getiriye sahip yatırım araçları olduğuna dikkat çekerek, “Yatırım anlamında daha sonra dükkan ve konut gelir." dedi.

Emlakçılar Odası’nın yatarımcılar için yaptırdığı araştırmada şu konulara da dikkat çekildi:

* Konut alacaklar kendi başlarına davranmamalı

* Alım sonrasında çeşitli sorunlarla karşılaşmamak için meslek odasına kayıtlı, mesleğinin erbabı, tarafların hakkını savunan bir emlak müşavirine baş vurmalı.

* İyi bir emlak müşaviri, işinde uzman olduğu için, kimin hangi projeyi sattığını, kimin zorunluluklara ne kadar uyduğunu çok daha iyi bilir. Böylece konut satın alacaklar mağdur olmaz.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...