Geçici işgal!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Bienali yerli ve yabancı sanatseverlerin ilgisini İstanbul’a yönlendiriyor.

Geçici işgal!

Bugüne kadar birçok kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Kanyon, 3–4 Ekim tarihleri arasında Geçici İşgal’e uğruyor. 11. İstanbul Bienali’nde ‘Paralel Etkinlikler’ arasında yer alan ve Çağdaş Gösteri Sanatları Girişimi tarafından gerçekleştirilecek olan Geçici İşgal, iki farklı sanat disiplini olan mimariyi ve dansı Kanyon’da birleştiriyor.

12 Eylül- 8 Kasım tarihleri arasında İstanbul’u sanatın çekim merkezi haline getirecek olan Bienal, üç ana mekanı haricinde alternatif platformlarda da devam edecek.

11. Uluslararası İstanbul Bienali’nin ‘Paralel Etkinlikler’ bölümünün en ilginç performanslarından biri olarak görülen Geçici İşgal 3–4 Ekim tarihlerinde Kanyon’da gerçekleşiyor. Çağdaş Gösteri Sanatları Girişimi’nin bir etkinliği olan Geçici İşgal sahne sanatları için tasarlanmamış mekânlarda geçici bir süre performans sergileyerek, bu mekanları sanat aracılığıyla farklılaştırmayı amaçlıyor.

İşgalin bu seferki hedefi Kanyon ise açıldığı günden bu yana kültür-sanat etkinliklerine verdiği önemle dikkat çekiyor. Çağdaş Gösteri Sanatları Girişimi ve Kanyon, 3–4 Ekim tarihlerinde insan-mekân karşılaşmasına çağdaş dansın penceresinden bakacak. Hareket, dans ve mekan fikrinden yola çıkan etkinlik boyunca 40 dansçı Kanyon’un farklı noktalarında insan ve mekan karşılaşmasına yeni sanatsal yorumlar katacaklar.

Sayfa Yükleniyor...