Geithner: ABD'de yeni resesyon görünmüyor

ABD Hazine Bakanı Geithner, Amerikan ekonomisinin güçlenmekte olduğunu ve yavaş seyreden toparlanmanın çift dipli resesyona dönüşmesinin beklenmediğini söyledi.

Geithner: ABD'de yeni resesyon görünmüyor

Birden fazla televizyon kanalında konuşma programlarına katılan ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, "En yüksek olasılık, ekonominin gelecek bir-iki yıl içinde giderek güçlendiğini, istihdamda büyümenin geri geldiğini, yatırımların arttığını görmemiz ... Ancak daha gidecek çok yolumuz var" dedi.

Geithner, Amerikan halkının en zengin kesimi için eski başkan George W. Bush döneminde getirilen vergi indirimlerinin planlandığı gibi bu yıl sona ermesinin, ekonomiye zarar vermeyeceğini söyledi.

Demokrat Parti, yılda 250,000 dolar ve üzerinde kazancı olanlara uygulanan avantajların kesilmesini, Cumhuriyetçiler ise devamını istiyor. Geithner bu ayrıcalıkların bitmesinden yana olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı "Amerikan halkının, en çok kazananların oluşturduğu yüzde 2'si veya 3'üne uygulanan bu vergi indirimlerini uzatmamakla büyümenin olumsuz etkileneceğini sanmıyorum" dedi.

Geithner, Obama yönetiminin geleneksel olarak istihdam yaratıcı güç olan küçük işletmeleri destekleyecek tedbirlerin Kongre'den geçirilmesini istediğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...