Gelir eşitsizliğinde ABD'nin ilk 10 şehri

ABD'de gelir eşitsizliğinin en yoğun görüldüğü kentin Boston olduğu belirtildi. Ayrıca ülke tarihinde ilk kez, orta sınıf ekonomik dağılımdaki çoğunluğu kaybetti.

Gelir eşitsizliğinde ABD'nin ilk 10 şehri

Amerikalı bilişim sistemleri ve veritabanı yönetimi şirketi Esri, ABD'de gelir eşitsizliğinin en fazla olduğu 10 kenti açıkladı.

Esri'nin değerlendirmesine göre, ABD'de gelir eşitsizliğinin en yoğun görüldüğü yer, Massachusetts eyaletinde bulunan Boston kenti oldu.

Boston'un en varlıklı yüzde 5'lik kesimine mensup bir kişinin 2014'te yılda ortalama 226 bin 224 dolar (yaklaşık 792 bin TL) kazandığı belirtildi. Şehrin en yoksul yüzde 20'lik sınıfında bulunan bir kişinin yılda ortalama 14 bin 925 dolar (yaklaşık 52 bin TL) kazandığı bilgisi paylaşıldı.

Değerlendirmede ayrıca, 2000-2014 yıllarında Boston'da orta sınıf hane halkı gelirlerinin yüzde 7,3 azaldığına dikkat çekildi.

Gelir eşitsizliği listesinde ikinci sırada Louisiana eyaletindeki New Orleans kenti yer alıyor. Georgia eyaletindeki Atlanta 3'üncü, Ohio eyaletindeki Cincinnati 4'üncü, Rhode Island eyaletindeki Providence ise 5'inci basamakta bulunuyor. Listenin 6'ncı sırasında yer alan Connecticut eyaletindeki New Haven'i, ABD'nin başkenti Washington DC, Florida eyaletindeki Miami, Kaliforniya eyaletindeki San Francisco ile 10'uncu basamaktaki New York takip ediyor.

Lüks apartman dairelerinin New York'ta milyonlarca dolara satılabildiğinin kaydedildiği değerlendirmede, bu kentin en varlıklı ve en yoksul semtlerinde kişi başına yıllık gelirlerin ortalama 200 bin dolar (700 bin TL) ile 16 bin dolar (56 bin TL) arasında değiştiği vurgulandı.

Değerlendirmede, Amerikan tarihinde ilk kez orta sınıfın ABD halkı içindeki ekonomik dağılımda çoğunluğa sahip olmadığı, bu sınıf mensuplarının toplam nüfusa oranının yüzde 50'nin altına düştüğü bilgisi de verildi.

Sayfa Yükleniyor...