Gelir vergisi reformu 2012'nin ilk çeyreğinde

Maliye Bakanı Şimşek, taslağa bu yıl son şeklini vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Gelir vergisi reformu 2012'nin ilk çeyreğinde

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Türk Amerikan Birliği Yıllık Kongresi''ne katılmak üzere Washington'a gitti.

Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin gelir vergisi reformuna ilişkin sorularını yanıtlayan Şimşek, şunları kaydetti:

''Gelir vergisi reformu çok önemli gündem maddelerimizden bir tanesi ve taslak üzerinde çalışmalar devam ediyor. Ancak çeşitli basın yayın kuruluşları tarafından bugün gündeme gelen haberler tam olarak bence itibar edilmemesi gereken haberlerdir. Çünkü henüz biz taslağı tamamlamadık ve daha önümüzde uzun bir süreç var. Bu sene sonu itibarıyla Maliye Bakanlığı olarak biz ortaya bir taslak koyacağız. Daha sonra bu ilgili bütün kesimlerin katkısıyla son şeklini alacak. Ondan sonra Bakanlar Kuruluna ve Meclis'e gidecek. Onun için çok erken. Gelir Vergisi Reformu'nu önemsiyoruz. O reforma ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Ama bugün çıkan haberler çerçevesinde bence değerlendirme yapmak için çok erken. Bugün Maliye Bakanlığı olarak bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği konusunda bir açıklama yaptık. Çünkü ciddi bir şekilde piyasayı etkileyebiliyor. Onun için benim söyleyebileceğim şu; henüz taslak şekline bile gelmeyen bir çalışmaya ilişkin bu türden haberlere itibar edilmemesi lazım.''

Taslağın ne zaman hazırlanacağına ilişkin bir soru üzerine de Şimşek, ''Bizim takvimimiz bu sene sonu itibarıyla Maliye Bakanlığı olarak taslağa son şeklini vermek. 2012 yılının ilk çeyreğinde de inşallah Meclis'e göndermeyi ümit ediyoruz'' dedi.

Amerika'da yapacağı temaslara da değinen Şimşek, Türk-Amerikan Birliği ve TUSKON işbirliği ile düzenlenen kongrenin öğle yemeğine katılacağını ve bir konuşma yapacağını belirtti. Bakan Şimşek, ayrıca Türk-Amerikan Ticaret Odaları, Türk-Amerikan Toplumu, IMF ve Dünya Bankası'nda çalışan Türkler'in kurduğu WITSA Derneği temsilcileriyle bir araya geleceğini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...