Gelişen ülkeler krizi yeni hissetmeye başladı

Dünya Bankası Başkanı Zoellick, gelişen ülkelerin krizin etkisini ancak şimdi tam olarak hissetmeye başladıklarını kaydetti.

Gelişen ülkeler krizi yeni hissetmeye başladı

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, finansal piyasaların istikrara yönelik sinyaller verdiğini ancak krizin gelişen ülkeler için bitmekten uzak olduğunu söyledi.

Washington'da açıklamalarda bulunan Zoellick, gelişen ülkelerin kriz etkisini ancak şimdi tam olarak hissetmeye başladıklarını kaydetti.

Dünya Bankası'ndan finansman talebinin yüksek olduğunu belirten Zoellick, ortada iyileşmenin zamanına ilişkin halen büyük bir belirsizlik olduğunu ifade etti.

Ünlü yatırımcı George Soros da, enflasyon korkularının piyasalar canlanırken faizleri yükselteceğini ve bunun büyümeyi baskılayacağını belirtti.

Piyasaların kendi kendini düzelttiği görüşünün bir yanılgı olduğunu söyleyen Soros, mevcut 'süper balon'un daha önceki balonları söndürme çabalarının sonucunda ortaya çıktığını kaydetti.

Soros, eski Fed Başkanı Alan Greenspan'in balonu durdurma konusunda sorumluluk kabul etmediğine dikkat çekti.

KRİZİN EN BÜYÜK KAZANANI ÇİN
Ünlü yatırımcı, balonların belki durdurulamayacağını ancak çok fazla büyümesinin engellenebileceğini vurguladı. Soros, küreselleşmenin ve uluslararası finans sistemindeki çöküşün en büyük kazananının Çin olduğunu söyledi.

Sayfa Yükleniyor...