Getir, İspanya'nın hızlı market teslimat uygulaması BLOK'u satın aldı

Türkiye merkezli teslimat uygulaması Getir, İspanyol rakibi BLOK uygulamasının tamamını satın aldı. Şirket böylece Barselona, Madrid ve Milano'da kendi adıyla hizmet vermeye başlayacak.

Getir, İspanya'nın hızlı market teslimat uygulaması BLOK'u satın aldı

Bu yıl içinde Londra, Amsterdam, Berlin ve Paris'te faaliyete geçen Getir, Güney Avrupa pazarında faaliyet gösteren BLOK'un tamamını satın aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, BLOK'un Barselona, Madrid ve Milano'da sürmekte olan hizmeti artık Getir adıyla devam edecek.

BLOK'un gerekli çalışmaları tamamlayıp faaliyete geçmeye hazır hale getirdiği Roma ve Lizbon operasyonları da Getir markası ile önümüzdeki günlerde kullanıma açılacak. Böylelikle şirket, Avrupa'da hizmet verdiği ülke sayısını 7'ye çıkararak, Türkiye ile birlikte toplamda 8 ülkede faaliyet gösterecek.

7.5 MİLYAR DOLARA ULAŞMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan dördüncü yatırım turunda aldığı 555 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte 7.5 milyar dolar değerlemeyi aşan Getir'in Kurucusu Nazım Salur, "Sektöre giriş yaptıktan sonra kısa zamanda büyük başarılar elde eden, aynı zamanda kültürel uyumumuzun da tam olduğuna inandığımız BLOK uygulamasını bünyemize kattık. Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin'den sonra şimdi de Barselona, Madrid ve Milano sokaklarını Getir moru ile renklendireceğiz" dedi.

BLOK'un İspanya ve İtalya'daki yerel tecrübe ve bilgisinin önemine de dikkat çeken Salur, “BLOK'un yereldeki başarısı sayesinde bölgedeki en iyi hizmeti veren şirket olacağımıza inancımız tam" diye konuştu.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...