GM 2011'de yeniden kâra dönmeyi umuyor

ABD'li otomotiv şirketi General Motors, iflas korumadan çıktıktan sonra 2011'de tekrar kâr etmeyi umuyor.

GM 2011'de yeniden kâra dönmeyi umuyor

ABD'li otomotiv şirketi General Motors'un (GM) iflas mahkemesine sunduğu dosyada yer alan bilgiye göre, şirketin mali danışmanlığını yürüten Evercore Partners, GM'nin bu yıl 17,5 milyar dolar zarar, 2011 yılında ise 3 milyar dolar kâr edeceğini tahmin ediyor.

Ancak tahminler, geçen yıl 10 milyondan az araç satan şirketin yılda 16 milyon araç satacağı öngörüsüne dayanıyor.

ABD hükümeti tarafından da desteklenen GM'nin iflas koruma başvurusu sonrasında hükümetin şirketten yüzde 60 hisse alması bekleniyor.

Beyaz Sarayın 30 milyar dolar daha verdiği şirketin, bu miktarın 15 milyar dolarını acil kullanmasına mahkeme tarafından onay verildi. İflas koruma sürecinin 60-90 gün içinde sona ereceği tahmin ediliyor.

HUMMER'IN ASKERİ VERSİYONU SATIŞ DIŞI
General Motors'un Çinli bir şirkete sattığı Hummer biriminin askeri versiyonunun bu satışın dışında tutulduğu bildirildi.

Yetkililer, Hummer'ın askeri versiyonu Humvee'nin (High Mobilitiy Multipurpose Wheeled Vehicle-Yüksek Hareket Kabiliyetli Çok Amaçlı Vasıta) haklarının Çinli Siçuan Tengcung Ağır Sanayi Makina Şirketi'ne satılıp satılmadığına ilişkin sorular geldiğini belirtti.

Humvee üreticilerinden biri olan AM General'ın sözcüsü Steve Clawson da, askeri ve sivil programların birbirinden ayrı olduğunu söyledi.

GM, geçen günlerde, sadece 4 yıl önce kurulan ve 4 bin 300 kişinin çalıştığı Çinli Siçuan Tengcung'a Hummer'ı satma konusunda ilk anlaşmayı yaptığını açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...