GM için çözüm iflas mı?

Cumhuriyetçiler otomotivcilerin gerekirse iflas etmesine izin verilmesini isterken, GM ayakta kalma mücadelesi veriyor.

GM için çözüm iflas mı?

ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçilerin otomotiv şirketlerine duyduğu güven bitme noktasına geldi.

Cumhuriyetçiler, Kongre’nin General Motors’a yardım etmekten vazgeçmesini ve gerekirse iflas mahkemesine başvurmasını izin vermesini istiyor.

Senatör John McCain, General Motors için belki de en iyi seçeneğin iflas mahkemesine başvurmak olduğunu söyledi.

McCain, General Motors’un bu sayede daha güçlü bir şirkete dönüşmek için yeniden organize olabileceğini ve işçi sendikasıyla yeniden masaya oturabileceğini ifade etti.

Senatör Richard Shelby, Chrysler, Ford ve General Motors’un başının belada olduğunu ve bu firmaların ait olduğu yerin iflas koruma programı olduğunu kaydetti.

Senatör John Boehner ise, General Motors uzun vadede ayakta kalabilecek bir firma olduğunu göstermeden hükümetin daha fazla yardım etmemesi gerektiğini ifade etti.

KANADA'DA UZLAŞMA
Bu arada, General Motors, Kanadalı işçi sendikasıyla yaptığı görüşmeler sonucu anlaşmaya vardı. Kanadalı Otomotiv İşçileri Sendikası, General Motors’la maaşların ve emeklilik fonlarının 2012’ye kadar dondurulması için bağlayıcı olmayan bir anlaşmaya vardı.

Bu sayede General Motors'un maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kanadalı Otomotiv İşçileri Sendikası Başkanı Ken Lewenza, sendika olarak üyelerinin haklarını korumak için her şeyi yaptıklarına inandıklarını söyledi.

General Motors ise, anlaşmanın Kanada'da yürütülen yeniden yapılanma çalışmaları için olumlu bir adım olduğunu ifade etti. General Motors, sendika liderlerini, zorlukları aşma yolunda gösterdikleri fedakarlık nedeniyle tebrik etti.

Sayfa Yükleniyor...