GM iflas fikrine iyice alıştı

General Motors CEO'su Henderson, yeniden yapılanma için muhtemelen iflas başvusunda bulunmak zorunda kalacaklarını yineledi. GM şirketin merkezini Detroit'ten başka bir yere taşımayı da düşünüyor.

GM iflas fikrine iyice alıştı

General Motors, iflas fikrine iyice alışmış gibi görünüyor. GM CEO'su Fritz Henderson, GM'in muhtemelen 1 Haziran'a kadar iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalacağını belirtti.

Bir telekonferansta soruları yanıtlayan Henderson, yeniden yapılanmanın ancak iflas sürecinde mümkün olacakmış gibi göründüğünü ifade etti.

Henderson, kendilerinin iflas sürecine girmesi halinde, Avrupa'daki bazı birimlerinin de iflasa sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

GM CEO'su, şirketin genel merkezini Detroit'ten başka bir yere taşımaya açık olduklarını ifade etti. GM, Detroit Rönesans Merkezi olarak bilinen binasını geçen yıl 625 milyon dolara satın almıştı.

OPEL'İN FONLANMASI GEREK
Henderson, Avrupa'daki faaliyetleriyle ilgili planlarının ay sonuna kadar netleşeceğini söyledi. Alman hükümetinin Opel'e talip olan yatırımcılardan birini onaylamasını isteyen Henderson, Almanya'nın Opel'i fonlamasına ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Henderson, ABD Hazinesi'nin, elinde GM bonosu bulunan yatırımcıların yeniden yapılanma sonrası oluşacak şirkette en fazla yüzde 10 hisse sahibi olabileceğine karar verdiğini bildirdi.

Henderson, halen Birleşmiş Otomotiv Çalışanları Sekdikası'yla görüşmelerinin sürdüğünü ve denizaşırı üretim planlarını da sendikayla görüşmelerine göre şekillendirdiklerini söyledi. Planlanan fabrika kapatmalarının zamanlamasında değişiklik olmasını beklemediğini belirten Henderson, maaşlı çalışanlarından kısacakları işgücünün ise ay sonuna kadar netleşeceğini belirtti.

FORD HİSSE SATACAK, 1.7 MİLYAR DOLAR GELECEK
Diğer yandan, devlet desteği almayan tek otomotiv devi Ford, 300 milyon adi hisse satacağını açıkladı. Ford, hisse satışıyla yaklaşık 1.7 milyar dolar gelir elde edecek.

Şirket, hisse satışından elde edeceği geliri, ABD'li birleşik otomotiv çalışanları sendikasına olan sağlık sigortası yükümlülüklerini yerine getirmek için kullanacağını duyurdu.

Sayfa Yükleniyor...