GM üç fabrikada üretimi durduruyor

ABD’li otomotiv şirketi General Motors, otomotiv satışlarının düşmesi nedeniyle Meksika’daki 3 fabrikasında üretimi geçici olarak durduracak.

GM üç fabrikada üretimi durduruyor

General Motors (GM) yaptığı açıklamada, Guanajuato eyaletindeki fabrikanın 22 Aralık ile 7 Ocak, San Luis Potosi ve Coahuila eyaletlerindeki fabrikaların ise 22 Aralık ile 2 Ocak arasında üretimini durduracağını bildirdi.

İşçilerin de gecici olarak işten çıkarılabileceği ifade edilen açıklamada, üretimin ne kadar kısılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

GM, geçen hafta cuma günü, Kuzey Amerika’daki 20 fabrikasını geçici olarak kapatacağını ve üretimini düşüreceğini açıklamıştı. GM’nin satışları geçen ay yüzde 41 düşmüştü.

TOYOTA’DAN ÜRETİME ERTELEME
Japon otomotiv şirketi Toyota da, ABD’nin Mississippi eyaletinde Blue Springs’de yapımı süren fabrikasında üretim tarihini erteledi.

Toyota’nın ABD’deki bölümünün sözcüsü Mike Goss yaptığı açıklamada, şirketin fabrikaya şimdiye kadar 300 milyon dolar yatırmasına rağmen, otomotiv sektöründeki gerileme nedeniyle fabrikada üretim tarihini süresiz olarak ertelediğini söyledi.

Fabrikanın yüzde 90’ının tamamlandığını ve Toyota’nın fabrikayı tamamlayacağını belirten Goss, ancak fabrikada teçhizat ve makine aksamlarının kurulmasının ertelendiğini ifade etti. Goss, fabrikanın yapımında çalışan 100 kadar kişinin işlerini kaybetmeyeceğini ve başka işler yapacaklarını da belirtti.

Elektrikli ve benzinli motoru bulunan Toyoto Prius’un ilk kez Japonya ve Çin dışında üretileceği bu fabrikada, üretimin 2010 yılı ortalarında başlaması planlanıyordu.

Japon şirketinin, biri California eyaletinde General Motors ile ortak olmak üzere Kuzey Amerika’da 14 fabrikası bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...