GM 'virajı dönemeyebilirim' dedi

ABD'nin en büyük otomotiv şirketi General Motors, mali yetersizlik yaşaması halinde iflas yasasına başvurabileceğini açıkladı.

ABD'li dev otomotiv üretici Generel Motors (GM) zor bir virajı dönmeye çalışıyor.

Şirket, ABD sermaye piyasaları düzenleme komisyonuna (SEC) sunduğu raporda, şirketin mali yeterliliği olan bir kuruluş olarak faaliyetine devam etme konusunda önemli endişeleri olduğunu açıkladı.

Şirket, mali yeterliliği kaybetmesi durumunda ABD iflas yasası kapsamında bulunmak zorunda kalabileceğini belirtti.

Raporda, "Global otomobil piyasasının toparlanacağı veya ciddi küçülme göstermeyeceği yönünde herhangi bir garanti veremiyoruz" denildi.

30 MİLYAR DOLAR DAHA İSTEDİ
GM, ABD hükümetinden 30 milyar dolara kadar kredi talep etti. Şirket, son 27  yılın en kötü otomobil satışlarının yaşandığı ortamda bugüne kadar 13.4 milyar  dolarlık federal kredi kullandı.

ABD'li şirket, geçen 3 yıl zarfında 82 milyar zarar ederken, bunun 30.9  milyar doları 2008 yılında kaydedildi.

GM'nin operasyonlarda tekrar eden kayıplar, ortaklıkta bulunduğu işlerde  verdiği açıklar ve yükümlülüklerini karşılamak için gerekli nakidi  karşılamayabileceği gibi konular denetçilerin kaygılarının artmasına neden oldu.

GM, raporda, geleceğinin hükümetten kredi almayı hak etmek için Şubat ayında  sunduğu faaliyetlerini sürdürebilme planını başarıyla uygulamasına bağlı olduğu  vurguladı.

Şirket, finans birimi GMAC'in 2008 sonundaki anapara borcunun 126 milyar dolar olduğunu da belirtti.

Sayfa Yükleniyor...