Goldman Sachs'ı yeni davalar mı takip edecek?

Küresel finans piyasaları, ünlü yatırım bankası Goldman Sachs aleyhine açılan davayı konuşuyor. Konut sektörüyle ilgili bazı bilgileri müşterilerinden gizlemekle suçlanan Goldman, iddiaların asılsız olduğunu savunuyor. Yeni davalar da beraberinde gelebilir.

Goldman Sachs'ı yeni davalar mı takip edecek?

ABD Sermaye Piyasası Kurulu (SEC), yatırım bankası Goldman Sachs'a, müşterilerini dolandırdığı iddiasıyla dava açtı.

Goldman Sachs, bir yandan bir hedge fonun isteği üzerine emlak piyasasında düşüş öngören türev ürünler hazırlarken, bir yandan da yatırımcısında emlak piyasasında yükseliş tavsiyesi vermekle suçlanıyor.

SEC, Goldman Sachs’In cezalandırılmasını, ayrıca bu işlemden elde ettiği kârı iade etmesini istiyor. Müşterilerini bilgi gizleyerek 1 milyar dolar zarara uğrattığı öne sürülen Goldman Sachs,, kanunsuz hiçbir şey yapmadığını ve suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

İngiliz The Times gazetesi, Goldman Sachs davasının yeni davaları da beraberinde getirebileceğini bildirdi. Times'a konuşan avukatlar, konuyu incelemeye başladıklarını ve Wall Street bankalarının aleyhine davalar açılmaya başlanabileceğini ifade etti.

Goldman Sachs'ın zarar etmesine neden olduğu belirtilen kurumlar arasında Almanya bankası IKB'nin de bulunduğu ve Alman bankanın 150 milyon dolar zarar ettiği belirtildi. Konu, Avrupa ile de bağlantılı olduğu için, İngiltere ve Almanya’da da büyük yankı buldu.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İngiltere’nin Sermaye Piyasası Kurulu FSA’den de Goldman Sachs hakkında bir an önce inceleme başlatmasını istedi. Alman hükümet sözcüsü ise, Alman Sermaye Piyasası Kurulu BAFIN’in de bilgi edinmek için SEC ile iletişime geçeceğini, izleyecekleri yola, edilen bilgilere göre karar vereceklerini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...