Gözler tarım dışı istihdam rakamlarında

Yunanistan konusunda piyasanın olumlu karşılayacağı adımların atılması dolardaki yükseliş ivmesini biraz olsun durdurmuş gözüküyor. Bu durumda hafta boyunca eur/usd paritesini takip etmeye devam edeceğiz. Parite toparlanma sürecine devam ederse bu durum borsalar üzerinde de pozitif bir etki yaratacaktır. Dolardan çıkış hareketleri yine de çok sert olmayabilir. En azından belirli seviyeler de düzeltmeler güçlü olabilir. Kısacası hafta boyunca eski stratejimizi terk edebiliriz. Artık genel resimde bir süreliğine doların değer kaybetmesi sürecini yaşayabiliriz. Mümkün olduğunca üst seviyelerden satış stratejilerinin yerini özellikle eur/usd paritesi 1,3450 seviyesinin üzerinde tutundukça alım yapmak stratejisi alacaktır.

Emtialarda da benzer bir süreçten söz edebiliriz. Altın fiyatlarının tekrar 1100 dolar üzerinde işlem görmeye başlaması haftaya güçlü bir başlangıç için imkan veriyor. 1100 dolar üzerinde tutunduğumuz sürece alım yönünde eğilimler artacaktır. Zaten altın fiyatlarında sıkıntı 1127 dolar seviyelerine yaklaştıkça ortaya çıkıyor. Bu seviye aşılamaz ise yine 1095 1086 bandına kadar düzeltmeler görülebilir. Ayrıca petrol fiyatlarını takip etmemiz önemli olmaya devam ediyor. Petrol fiyatlarının 80 dolar üzerinde yer edinmesi dolar üzerinde ki baskının artmasına neden olan bir diğer gelişme.

Bu hafta boyunca gözler istihdam rakamlarında olacaktır. Cuma günü ABD’den açıklanacak olan tarım dışı istihdam rakamları bir anlamda piyasaların kaderini çizecek öneme sahip gözüküyor. Piyasalar yeni bir aya oldukça önemli bir veriyle merhaba diyecekler. Ayrıca yurt içinde büyüme rakamları da oldukça önemli. Bu verinin de takip edilmesi gerekiyor.

Haberler ve gelişmeleri Hedefonline’ın ücretsiz sunduğu canlı borsa veri ekranlarından da takip edebilirsiniz.

Sayfa Yükleniyor...