Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 güncel altın satış fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatları...

Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2 Haziran 2023 güncel altın satış fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

fiyatları, ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından geriledi. 

Altının spot piyasadaki ons fiyatı veri sonrası 1979 dolardan 1971 dolara indi. 

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre ülkede tarım dışı istihdam mayıs ayında 339 bin artış kaydetti. Beklenti artışın 190 bin olacağı yönündeydi.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 3,7'YE YÜKSELDİ

Ülkede işsizlik oranı yüzde 3,4'ten yüzde 3,7'ye yükseldi. İşsizliğin yüzde 3,5'e yükselmesi bekleniyordu.

SAATLİK KAZANÇLAR BEKLENTİYE PARALEL

Enflasyon için gösterge olan ortalam saatlik kazançlar mayısta yıllık bazda yüzde 4,3'le beklentiye paralel arttı.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

İç piyasada gün içinde 1330 lirayı aşarak tüm zamanların en yükseğini gördü. Çeyrek altın 2 bin 180 lira, 8 bin 810 liradan satılıyor.

İç piyasada seçimin ardından yeni kabine bekleniyor.

ABD'de hem borç limiti krizi hem de ABD Merkez Bankası'na (Fed) ilişkin endişelerin yatışması piyasalarda risk iştahını artırdı.

ABD Senatosu, bugün borç limitinin artırılarak ülkenin temerrüde düşmesini önleyecek yasa tasarısını onaylarken, limitin 1 Ocak 2025'e kadar askıya alınmasını öngören tasarı, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasına sunulacak.

Ülkede para politikasına ilişkin beklentiler de hafta başına göre önemli oranda değişim gösterirken, söz konusu gelişmede Fed üyelerinin sözle yönlendirmeleri etkili oldu.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, haziran toplantısında faiz artırımını "atlama" eğiliminde olduğunu belirtti.

Fed'in faiz oranlarını sabit tutabileceği noktaya yakın olduğuna işaret eden Harker, faizleri yükseltmeye devam etmek zorunda olmadıklarını aktardı.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard da faiz artışlarından sonra para politikasının daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de özel sektör istihdamı, mayısta 278 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşirken, söz konusu dönemde yıllık ücret artışı yüzde 6,7'den 6,5'e geriledi.

Analistler, ücret artışlarını Fed'in enflasyon konusunda yakından izlediğini hatırlatarak, bu alandaki gerilemenin Banka'nın politika alanını rahatlatmış olabileceğini söyledi.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Sayfa Yükleniyor...