Greenspan: Kriz henüz sona ermedi

Eski Fed Başkanı Greenspan, borçlanma maliyetlerinin düşmesine rağmen finansal krizin henüz sona ermediğini söyledi.

Greenspan: Kriz henüz sona ermedi

Eski Fed Başkanı Alan Greenspan, finansal krizin borçlanma maliyetlerinin düşmesine rağmen henüz sona ermediğini kaydetti. Greenspan, bankaların önümüzdeki çalkantılı dönemlere hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Bloomberg'e konuşan Greenspan, ABD bankalarının halen büyük miktarda sermaye arttırımına gitmesi gerektiğini söyledi.

Ancak Greenspan "kriz sona ermedi" demesine rağmen, küresel ekonomi ve finans piyasalarında sıradışı bir iyileşme olduğunu ifade etti.

Greenspan, "ABD'de iyi fonlanmamış çok geniş bir ticari bankacılık sistemi mevcut. Bu açığın olabildiğince hızlı kapatılması gerekli" diye konuştu.

"Şüphesiz,, ekonomi düzeliyor, tüm dünyada bir toparlanma var ve bu gerçekten de dikkat çekici bir gelişme" diyen Greenspan, olumlu haberlerin kriz bulutlarının dağıldığı anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

GEITHNER: İYİLEŞME SİNYALLERİ VAR
Bu arada ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, bankalardan toksik varlık alma programının 6 hafta içinde başlamasını beklediğini söyledi.

Senatonun bankacılık komitesine bir sunum yapan Geithner, ABD finans sisteminin ciddi bir travma sürecinin ardından iyileşme sinyalleri verdiğini kaydetti.

IMMELT DE TOPARLANMA GÖRÜYOR
Öte yandan General Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su ve Başkan Obama'nın Ekonomik İyileşme Danışma Kurulu Üyesi Jeffrey Immelt, ekonomide toparlanma sinyalleri gördüğünü söyledi.

CNBC Amerika'nın sorularını Beyaz Saray'ın bahçesinde yanıtlayan Immelt, sermaye piyasalarındaki iyileşmeyi de cesaret verici olarak nitelendirdi.

Sayfa Yükleniyor...