Grundig ve Arçelik birleşiyor

Arçelik, sahibi olduğu Koç Finansal Hizmetler hisselerini gruba satacak, sermaye artıracak ve ardından Grundig Elektronik'i devralarak birleşecek.

Grundig ve Arçelik birleşiyor

Koç Holding'in dayanıklı tüketim sektöründe iştiraki Arçelik, yeniden  yapılanma çalışması kapsamında iştiraki Grundig ile devralma yoluyla birleşerek sermayesini artırma ve elindeki Koç  Finansal Hizmetler (KFS) hisselerinin bir kısmını Koç Grubu şirketlerine 250 milyon liraya satma kararı aldığını açıkladı.

    Arçelik'ten yapılan yazılı açıklamada "Bu karar ile verimlilik sağlamayı hedefleyen Arçelik, bir yandan sektördeki rekabet gücünün  artırmayı, diğer yandan faaliyet giderleri ile ilgili yeni tasarruflar elde ederek kârlılığa ilave katkı sağlamayı planlamaktadır" denildi.

    Açıklamada "Arçelik A.Ş. Yönetim Kurulu, birleşme kararına ek olarak, şirketin özkaynak yapısını daha da güçlendirerek, pazarda  oluşacak yeni fırsatlara daha hazır bir finansal yapı ortaya çıkaracak iki karar daha aldı" denildi


    Grundig'in halen yüzde 83 hissesini elinde bulunduran Arçelik ayrıca, Koç Holding ile İtalyan Unicredit ortaklığında  olan KFS hisselerinin bir kısmının Koç Holding'e ve Temel Ticaret'e toplam 250 milyon lira bedelle satılmasının yanı sıra ödenmiş  sermayesini 399.96 milyon liradan yüzde 62.5 oranında bedelli olarak artırarak 649.935 milyon liraya çıkaracağını da açıkladı.

    Arçelik açıklamasında "Böylece bu iki işlemle, bir taraftan şirkete toplam 500 milyon lira kaynak sağlanırken, diğer taraftan KFS  hisseleri satışından vergi öncesi yaklaşık 72 milyon lira kâr elde edilecektir" denildi.

    Birleşme kararının açıklanmasının ardından Grundig hissesi, yüzde 17.24 primle tavan yaptı. Böylece Grundig hisseleri dünden  bu yana yüzde 40'a yakın değer kazanmış oldu.

    Arçelik yetkilileri dün Reuters'ın hissede başlayan hareketle ilgili sorusunu "Açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir özel  durum söz konusu değil" şeklinde yanıtlamıştı. Arçelik sermaye artışının 249.98 milyon liralık kısmı nakden ödeneceğini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...