Gül Derviş'in adaylığını destekliyor

IMF Başkanlığı için Kemal Derviş'in adı geçiyor. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Gül'ün Derviş’in IMF Başkanı olması için gereken her türlü desteği vereceğini belirtti.

Gül Derviş'in adaylığını destekliyor

Taciz suçlamasıyla tutuklanan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın yerine kimin geçeceği tartışılıyor.

Adaylar arasında Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş de bulunuyor.

Financial Times hükümetin Derviş'in adaylığına destek vermeyeceğini yazmıştı. Peki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ne düşünüyor? Taha Akyol, Milliyet'teki köşesinde Gül'ün Derviş'i desteklediğini yazdı.

Akyol'un yazısında şu ifadeler yer aldı: "Şimdi IMF Başkanlığı konusunda Cumhurbaşkanı Gül’ün tavrı ne olur? Basın Başdanışmanı Ahmet Sever’e sordum. Sever, Derviş’in 2005’te UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) Başkanı olmasını hatırlattı. O zaman Gül AKP Dışişleri Bakanı’ydı; Derviş ise CHP milletvekili.

Dışişleri Bakanı Gül, BM Genel Sekreteri Koffi Annan’ı arayarak “UNDP Başkanlığı için Türkiye’nin Derviş’i kati olarak desteklediğini” bildirmişti.

Ahmet Sever şöyle devam etti: “Muhalefet milletvekili olduğu sırada Derviş’in UNDP Başkanı olmasını bu şekilde desteklemiş bulunan Sayın Cumhurbaşkanı, şimdi de Derviş’in IMF Başkanı olması için gereken her türlü desteği verecektir. Sayın Cumhurbaşkanı uluslararası bir kurumun başına bir Türk'ün gelmesi onur verici olur, diye düşünmektedir.”

Sayfa Yükleniyor...