Güler Sabancı BM'nin danışma kurulunda

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, BM'nin en üst düzey danışma kuruluna atandı.

Güler Sabancı BM'nin danışma kurulunda

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Birleşmiş Milletler (BM) The Global Compact (küresel ilkeler sözleşmesi) Yönetim Kurulu'na Genel Sekreter Ban Ki-mun tarafından atandı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, 130'u aşkın ülkede 7 binin üzerinde katılımcısıyla dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan The Global Compact'in Yönetim Kurulu'nun başkanlığını BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun yapıyor.

31 kişiden oluşan, dünyanın tüm bölgelerini ve çok çeşitli iş kollarını temsil eden, iş dünyası, sivil toplum, çalışma ilişkileri ve işveren temsilcilerinden oluşan kurul, BM'nin en üst düzeydeki danışma organı olarak görev yapıyor.

Güler Sabancı, yönetim kurulu üyeliği kapsamında, The Global Compact İlkeleri'ne yönelik üst düzey stratejik danışmalık yapılmasının yanı sıra, ilkelere yönelik uygulamaların takip edilmesine ve BM ile iş dünyası işbirliğinin artırılmasına katkı sağlayacak çalışmalarda yer alacak.

Kurulun tek Türk üyesi Sabancı ile birlikte yönetim kurulunda görev alan diğer üyeler arasında Unilever Üst Yöneticisi (CEO) Paul Polman, BASF SE Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Bock, Bank of America Yönetim Kurulu Başkanı Charles O. Holliday, Milletlerarası Ticaret Odası(International Chamber of Commerce) Genel Sekreteri Jean-Guy Carrier, Fuji Xerox Direktörü Toshio Arima gibi isimler yer alıyor.

Aday Komitesi ve yerel organizasyonların önerileriyle oluşturulan yönetim kurulu üyeleri adaylarının ataması BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından yapılıyor.

Sayfa Yükleniyor...