Günay son noktayı koydu: 'Açmıyorum!'

Diyarbakır’da incelemelerde bulunan Bakan Günay, eski projelerle yapılan yeni kültür merkezlerini eleştirdi.

Günay son noktayı koydu: 'Açmıyorum!'

DHA'nın haberine göre; Kırşehir’in Kaman İlçesi’nde yapılan kültür merkezini beğenmediğini belirten Günay, “Oturduğun yerden sahneyi göremiyorsun. Eğilimli yapmışlar. Sahneyi görmek için ayağı kalkıp diklenmen gerekiyor. Belki 1 yıldır gidip, resmi açılışını yapmıyorum. İnşaat kalitesi dökülüyor” dedi.

Bu yıl açılması planlanan Diyarbakır Kültür Merkezi’nde dün incelemelerde bulunan ve yapılan salonları küçük olduğu için beğenmeyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Güney, eski projelere göre yapılan kültür merkezlerini eleştirdi. Bakan Günay, “Eski projelerde bol miktarda boş alan var. 10 bin metre kapalı alanda 500 kişilik salon olur mu?” diye konuştu.

Kültür merkezinin birçok eksiğinin bulunduğunu belirten Günay, sorumlulara talimat vererek, eksiklerin bir an önce giderilmesini istedi.

‘1 YILDIR ÇAĞIRIYORLAR GİTMİYORUM’
Kültür merkezinin üst katını da gezen Bakan Ertuğrul Günay, yanında bulunan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt’a eski projelere göre yapılan kültür merkezlerinde gördüğü yanlışlıkları anlatırken, Kırşehir’in Kaman İlçesi’nde yaptırılan merkezi örnek gösterdi. Günay, “Mesela Kaman’da yapmışlar bir tane. Oturduğun yerden sahneyi göremiyorsun. Eğilimli yapmışlar. Sahneyi görmek için ayağı kalkıp diklenmen gerekiyor. Belki 1 yıldır gidip açmıyorum. Bitti diyorlar, çağırıyorlar, gitmiyorum. Resmi açılışını yapmıyorum. İnşaat kalitesi dökülüyor” dedi.

Bakan Günay’ı dikkatle dinleyen milletvekili Kurt ise “Olmaz böyle bir şey” dedi.




Sayfa Yükleniyor...