'Güney sahillerinde yatırımdan vazgeçilmeli'

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, ''Artık güney sahillerine yatırımdan vazgeçmeli, artık orası doymuştur, dolmuştur'' dedi.

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Bursa Valiliğinin çok sayıda kurum ve kuruluşun desteğiyle düzenlediği ''Bursa Turizm Çalıştayı''nda yaptığı konuşmada, ''sanayi devrimi'' yaşayan Bursa'da, bugün tarım topraklarının ve doğal güzelliklerin ve kültürel zenginliklerin kurtarılmaya çalışıldığını söyledi.
        
Çevreye sahip çıkılamamasının, kültür varlıklarını korumayı da zorlaştırdığını ifade eden Ulusoy, Bursa'nın her şeye rağmen şanslı olduğunu vurguladı.
        
Bursa'nın, kayak ve kış turizmi, kültür, inanç, sağlık ve kongre turizmi açısından çok zengin bir potansiyele sahip bulunduğunu belirten Ulusoy, ''Şimdi
bir silkinme zamanı ise Bursa'daki bu hadise çevredeki illere de örnek olmalı. 10 yıl içinde Türkiye yüzde 80 büyümüş, Bursa yüzde 33,6 büyümüş demek ki Bursa'da
sıkıntı var'' diye konuştu.
       
Türkiye'ye büyük önder Atatürk tarafından kazandırılan Merinos fabrikasının, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülmesinin güzel bir proje olduğunu anlatan Ulusoy, bu merkezin, sadece Bursa ya da Türkiye değil dünya için bir kongre merkezi haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.
        
Kültür ve Turizm Bakanlığının teşviklerde ağırlığı Anadolu'daki termal ve sağlık turizmine verdiğini, bundan Bursa'nın da nasibini alması gerektiğini belirten Ulusoy, ''Artık güney sahillerine yatırımdan vazgeçmeli, artık orası doymuştur, dolmuştur'' dedi.
     


Sayfa Yükleniyor...