Güngör Uras'ın yeni kitabı "İndir faizi bindir faizi" raflarda

"Ayşe teyze ne yapsın?" sloganıyla ekonomiyi geniş kitlelere anlaşılır şekilde aktaran Güngör Uras'ın son kitabı yayımlandı. NTV'de Sokağın Ekonomisi ile tanınan Güngör Uras "İndir faizi bindir faizi" adlı kitabında geçmişten bugüne yazılarını topladı.

Güngör Uras'ın yeni kitabı "İndir faizi bindir faizi" raflarda
Güngör Uras'ın yeni kitabı "İndir faizi bindir faizi" raflarda - 1

Daha önce farklı yayınevlerinden çıkmış 30'un üzerinde yayını bulunan ekonomi alanında okuru aydınlatan farklı köşe yazılarıyla bildiğimiz usta gazeteci Güngör Uras'ın "İndir faizi bindir faizi" adlı son kitabı raflarda yerini aldı.

Uras, daha önceki yazılarından oluşan yeni kitabını şöyle tanımlıyor;

"Humour kelimesi yabancı bir kelimedir. Anlamı "olayların gülünç yanlarını görme yeteneği, nüktedanlık, şakacılık" tır.

Humour türü yazıları seviyorum, 1982 yılında Güneş gazetesi yayınlanmaya başladığında, Ali Rıza Kardüz imzası ile bu tür yazılara başladım. 

Daha sonra Sabah ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde 2000'li yıllara kadar yazılarım yayınlandı.

"Olaylarla alaylar" diye isimlendirilen yazılarımı ünlü sanatçılar Haslet Soyöz ve rahmetli Mıstık (Mustafa Eremektar) çizimleriyle ilgi çekici hale getiriyordu.

Bu tür yazı tekniğini, bu tür yazıları çok seviyorum."

Güngör Uras'ın yeni kitabı "İndir faizi bindir faizi" raflarda - 2 Güngör Uras

YAZAR HAKKINDA

85 yaşında olan Güngör Uras, Düzce’de doğdu. Ankara Koleji’ni bitirdi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doktora yaptı, Boğaziçi Üniversitesi’nde doçentliğini aldı. Marmara Üniversitesi’nde profesör oldu. 1962-1974 Yıllarında devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak çalıştı. TÜSİAD’ın ilk Genel Sekreteri’dir. Uzun yıllar Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. 1968'ten bu yana basında yazılarıyla yer alıyor.

Dünya ve Milliyet gazetelerinde köşe yazıları devam ediyor. DPT yayınları ve diğer yayınevlerinden çıkmış 30'un üzerinde yayını bulunuyor. Berfu Güven ile birlikte NTV’de Sokağın Ekonomisi programını hazırlayıp sundu. NTV Radyo’da da ekonomi programı yaptı.

Uras, yıllardır bilgi ve deneyimlerini kamuoyuyla paylaşan bir iktisatçı... En önemli özelliği kendisini okuyan kitlenin, ekonomik konuları rahatlıkla anlamasını sağlayan örneklerle ifade etmesi. “Ayşe Teyze” söylemi Türk ekonomisi literatürüne Uras sayesinde girdi. 7’den 70’e herkes ekonomiyi Ayşe Teyze'yle rahatlıkla çözebiliyor. Nuran Uras ile evli. Bir kızı (Elif Uras) ve bir erkek torunu var.

VİDEO: NTV SOKAĞIN EKONOMİSİ'NE EGD'DEN ÖDÜL

Sayfa Yükleniyor...