Haftada 1 gün tatile Bakan Tüfenkci'den destek

Türkiye genelinde 70 binden fazla market çalışanını yakından ilgilendiren Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun zincir marketlerin haftada bir gün kapanması yönündeki önerisine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den destek geldi. Bakan Tüfenkci "Bir araya gelebilirseniz, yasal düzenlemeye ihtiyaç kalmadan deklare edebilirsiniz" dedi.

Haftada 1 gün tatile Bakan Tüfenkci'den destek

Geçen hafta Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından gündeme getirilen zincir marketlerin haftada bir gün kapanması yönündeki öneriye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den destek geldi.

"GENİŞ KESİMLERİ ETKİLEYECEK BİR DÜZENLEMEDEN BAHSEDİYORUZ”

TBF tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’nda konuşan Tüfenkci, "Perakendeciler Konseyi haftada bir gün tatille ilgili böyle bir karar alırsa bununla ilgili adımları atabiliriz. Eğer sizler bir araya gelebilirseniz hiçbir yasal düzenlemeye ihtiyaç kalmadan kararla bunu deklare edebilirsiniz. Çünkü sektör sadece bir kesimden oluşmuyor, geniş kesimleri etkileyecek bir düzenlemeden bahsediyoruz. Onun için kamuoyunda ve sektör içinde yeterince tartışıldıktan sonra adım atmamız lazım. Sektörün de bunu iyi tartışması lazım. Aksi takdirde yaptığımız düzenlemeyi 6 ay sonra tekrar gözden geçirme ihtiyacı duyabiliriz" diye konuştu.

YOK OLMAMAK İÇİN ÖNERİSİ

Küçük işletmelerin yok olmaması ve çalışanın dinlenmesi için düzenleme isteyen Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, zincir marketlerin haftanın bir günü Avrupa’da olduğu gibi kapatılmasını istediklerini söylemişti.

Altunbilek tatil talebi ile ilgili şöyle konuşmuştu; “Yapılacak düzenleme ile bizler ertesi güne daha iyi hazırlanabileceğiz. Biz mesaimizi bitirip marketlerimizi kapatınca, küçük esnafta belirlenecek saate kadar satışına devam edebilecek. Rekabette küçük işletmelere avantaj sağlayacak bu talebimiz aynı zamanda çalışanlarımıza yarayacak. Çalışanlarımız aileleri ile vakit geçirebilecek, dinlenebilecek, sosyalleşecek, verimlilikleri artacak.”

VİDEO: KASİYERSİZ MARKET AÇILDI (PEKİ ÖDEME NASIL YAPILIYOR?)

Sayfa Yükleniyor...