Halis Toprak, Aslanlı Köşk davasını kaybetti

Halis Toprak'a ait İstinye'deki Aslanlı Köşk'ün TMSF tarafından satışının iptali istemiyle açılan dava reddedildi.

Halis Toprak, Aslanlı Köşk davasını kaybetti

İşadamı Halis Toprak'a ait İstinye'deki Aslanlı Köşk'ün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışının iptali istemiyle açılan dava reddedildi.

Sarıyer İcra Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, davacı Halis Toprak ve vekili Bülent Akar, şirketler vekili Sevgi Gider Kocabaş, davalı Remzi Gür vekili Abdullah Buladı ve TMSF vekilleri Selda Ekinciel ile Ziya Özdemir hazır bulundu.

Duruşmada avukat Bülent Akar, mülkün yeniden kıymet takdirinin yapılmasına ilişkin taleplerini yinelediklerini belirterek, İş Bankası'nın dava konusu taşınmazda ipoteği olduğunu ancak satış ilanının bu bankaya tebliğ edilmediğini söyledi. Avukat Akar, bu nedenlerle ihalenin feshinin gerektiğini savundu.

Halis Toprak da diyeceklerinin sorulması üzerine önceki iddialarını tekrarladı.

Mahkeme Hakimi Abdurrahim Karabağ, şikayetçiler Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Halis Toprak ile oğulları Ahmet ve Mehmet Toprak tarafından 21 Nisan 2009 tarihinde yapılan Aslanlı Köşk'ün satışının iptali istemli davanın reddine hükmetti. Şirket adına verilen ret kararının, şirket avukatlarının davadan feragat etmeleri üzerine alındığı kararda belirtildi.

Hakim, Toprak İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş vekilinin satışın iptali istemiyle açtığı davayı reddetti.

Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan iş adamı Halis Toprak, açtıklarını davanın mahkeme tarafından reddedildiğini ve temyize gideceklerini söyledi.

Toprak, Aslanlı Köşk'ün TMSF tarafından gerçek değerinden satılmadığını savunarak, "Değeri değil, beleş. Orası on kuruş ediyor. Bir kuruşa satsan tamam ama yarım kuruşa yarım" diye konuştu.

Aslanlı Köşk'ün değerinin yabancı alıcı olursa 600 milyon dolar, Türk alıcı için 140 milyon dolar değeri olduğunu ancak sadece 15 milyon dolara satıldığını öne süren Toprak, yine TMSF'nin el koyduğu Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri A.Ş'nin 2008 yılı sonu bilançosunun da 394 milyon dolar olduğunu savundu.

Halis Toprak, "Ben devlete milyarlarca dolar vergi ödeyen adamım. 300 milyona ihtiyacı olan bir insan değilim ki. Ödeyebilirim ama yapmam. Bu acayip hususun ortaya çıkması lazım" diye konuştu.

Toprak, bir gazetecinin, "İş yaşantınızda, özel yaşantın ızda zor günler geçiriyorsunuz. Bir de geçtiğimiz günlerde eşinizin intiharı söz konusu olmuş tu. Siz bir açıklama yapmadınız" sözlerine de "O konularda hiçbir şey yok. Geçin onları" dedi.

Bir başka soru üzerine, boşanma iddialarının doğru olmadığını ve eşinin hala Aslanlı Köşk'te olduğunu söyleyen Toprak, bir gazetecinin, "Çocuklarınızla ilgili hafta sonu gazetelerde haberler vardı" sözlerine de, "Efendim o da sayın Ertürk'ün filmi" yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...