Halis Toprak oğlunun evine taşınıyor

Halis Toprak'a verilen sürenin dolması sonrasında TMSF Aslanlı Köşk'ü tahliye etti. Halis Toprak, oğlunun Sarıyer'deki evine taşınacağını söyledi.

Halis Toprak oğlunun evine taşınıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) satışa çıkardığı ihalede işadamı Remzi Gür'ün 23 milyon 800 bin lira bedelle aldığı Sarıyer'deki Aslanlı Köşk'ün tahliyesi için verilen sürenin dolması sonrasında köşk boşaltıldı.


21 yıldır oturduğu Aslanlı Köşk'ü boşaltması için TMSF'nin Halis Toprak'a verdiği 15 günlük süre dün dolarken, bu sabah Toprak'ın eşyasının köşkün bahçesindeki 2 nakliye kamyonuna taşınması sırasında TMSF'nin avukatları da köşke geldi.

Halis toprak, tahliye işlemini izlemek üzere köşk önünde bekleyen basın mensuplarına köşkün boş salonunda bir sandalyede oturarak açıklamalarda bulundu.

Toprak, Türkiye'nin çeşitli illerinde inşaat alanları, fabrikaları ve şirketleri bulunduğunu, 140 kilometrede 19 sanayi tesisi olduğunu belirterek, Toprakbank'ın 2002'nin ilk 3 ayındaki karının diğer bankalar toplamının yüzde 26'sı kadar olduğunu, Toprak'ın 6 iştirakinin ise aynı dönemde 25 milyon TL kar elde ettiğini savundu.

Aslanlı Köşk'ün 50'de bir fiyatına satıldığını ileri süren Toprak, ''(Satışını) kimseye söylemediler. Satış metrekaresi 1.300 dolar olarak gerçekleşti. Hemen buradaki belediyenin arsasında ise metrekare fiyat 18 bin dolar oldu. Burası otel, alışveriş merkezi de olabilir. 3-5 milyar dolarlık bir yer'' şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunmak istediğini ifade eden Toprak, ''Şunu rica ediyorum, müfettiş gönderin. 180 milyon dolar nereye gitti? Ahmet Ertürk, Şakir Ercan Gül'ün işine son verin ki müfettişler işini tam yapsın. Danıştayın verdiği kararın ardından 380 milyon TL alacağımız var'' dedi.

''Oturduğunuz bu köşkten ayrılırken ne hissediyorsunuz?'' sorusuna, ''Bu bir facia. Halis Toprak bu kadar fabrika, sosyal tesis yaptı'' yanıtını veren Toprak, bir başka soru üzerine de, ''Şimdilik yerim yok. Eşya için bir depo tuttuk. 2-3 gün bu yakınlarda bulunan oğlumun evinde kalacağım. 17 tane evim vardı. TMSF yüzünden 17'si de gitti. 10 milyonluk malı 100 liraya satıyor. Allah'ın kudretine, yargının gücüne inanıyorum. Danıştay, iptal etmeye başladı. İnşallah hem malları hem hakkımızı geri alacağız'' diye konuştu.

TMSF'ye borcu olmadığını savunan Toprak, ''75 yaşındayım. 76'ya giriyorum. (21 yıldır oturduğu bu köşkten ayrılırken) üzülmemek mümkün mü? Bu köşk için daha önce 600 milyon dolar vermişlerdi, biz vermedik. Çok zararımız var. Grubumuzun malları ucuza satıldı'' dedi.

21 yıldır Aslanlı Köşk'te oturduğunu hatırlatan Toprak, 2 yıl önce ''TMSF'nin köşkteki en kıymetli eşyayı da götürdüğünü'' ifade etti.

Tahliye ile birlikte köşkte çalışanların da ayrıldığını dile getiren Halis Toprak, açıklamasının ardından aracıyla köşkten ayrıldı. Bu arada, tahliye sırasında bazı köşk çalışanlarının ağladığı görüldü.

TOPRAK DAVA AÇMIŞTI
İhalenin iptali için Halis Toprak, oğulları Mehmet Toprak ve Ahmet Toprak tarafından Sarıyer İcra Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

İhalenin feshi davası nedeniyle 6183 sayılı Amme Alacaklarının Takip ve Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un 99. maddesi gereğince taşınmaz ihale alıcısı adına tescil edilememişti.

Sarıyer İcra Hukuk Mahkemesinde görülmekte olan ihalenin feshi davasının mahkemece reddedilmesi üzerine Toprak Grubu, davayı Yargıtaya taşırken, Yargıtay, Aslanlı Köşk ile ilgili yerel mahkemenin kararını onamıştı.

Kararın kanuni yollardan geçerek Fon lehine kesinleşmesi nedeniyle Aslanlı Köşk olarak adlandırılan taşınmaz, geçtiğimiz günlerde Remzi Gür adına tescil edilmişti.

Aslanlı Köşk'ü boşaltması için TMSF, Halis Toprak'a 15 günlük süre vermişti. Süre bugün dolarken, köşkün asıl sahibine devri TMSF tarafından yarın gerçekleştirilecek.

Sayfa Yükleniyor...