Halka açılan KOBİ'ye destek

Sanayi Bakanı Ergün, borsaya açılan KOBİ'lere 100 bin lira kadar geri ödemesiz destek sağlayacaklarını açıkladı.

Halka açılan KOBİ'ye destek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) Meclis toplantısında biri konuşma yaptı.

Ergün, ''Yeni hazırladığımız 'Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı' ile borsaya açılan KOBİ'lere 100 bin lira kadar geri ödemesiz destek sağlayacağız. Ayrıca bağımsız denetim yaptırmak isteyen tüm KOBİ'lere de 10 bin lira geri ödemesiz destek vereceğiz. İster Borsaya açılsın, ister açılmasın'' dedi.

Bakan Ergün, bu yılın başında yasalaştırdıkları Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun, işletmelere kurumsallaşma adına çok önemli değişiklikler getireceğini belirtti.

Şeffaflığın temel ilke olduğu günümüzde, işletmeler için bağımsız denetim olgusunun çok büyük bir önem kazandığına işaret eden Ergün, yeni programla KOSGEB aracılığıyla, bağımsız denetim yaptırmak isteyen KOBİ'lere, 10 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacaklarını vurguladı.

Ergün, bağımsız denetimin yapılması işletmelerin dış pazarlarda rekabet edebilir bir hale gelmesi için güçlü bir yapıya kavuşmalarını, vergi avantajlarından yararlanmalarını, bilançolarının daha şeffaf olmasını sağlayacağını dile getirdi.

Bu durumun şirketlerin karlılığını dolaylı olarak arttıracağını ve daha güçlü bir yapıya kavuşturacağını belirten Ergün, daha güçlü yapıya kavuşmuş olan işletmelerin finansmana erişiminin de kolaylaşacağını söyledi.

Ergün, ''Bu destek programı kapsamında işletmelere üst limit 10 bin lira olmak üzere bölgesine göre yüzde 50–60 arasında destek sağlanacaktır. Böylece kurumsallaşmasını sağlamış olan işletmeler, İMKB bünyesindeki tahvil bono piyasasında fon sağlama imkanına da kavuşabileceklerdir. Bu iki yeni Destek Programının da, KOBİ'lerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...