Halkbank Balkanlar'da banka alıyor

Halkbank Genel Müdürü Aydın, ''Balkanlar'da bir banka satın alımıyla ilgili sonlara gelmiş durumdayız'' dedi.

Halkbank Balkanlar'da banka alıyor

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın İstanbul'a taşınmasıyla ilgili çalışmalara çok önceden başladıklarını hatırlatarak, şu andaki genel müdürlük yapısına bakıldığında faaliyetlerini yüzde 60 İstanbul, yüzde 40 Ankara'da sürdürdüklerini söyledi.

Ankara'daki yüzde 40'ı, fiziki koşullar uygun olduğunda zaten İstanbul'a getireceklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

''Ancak İstanbul'da dağınık olmak istemiyoruz. Bizim Ataşehir'de 57 dönümlük yerimiz var. Bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul'a, Türkiye'ye, Halkbank'a yakışır bir çalışma binası inşa edeceğiz. Bunu inşa edeceğimiz gün de bütün arkadaşlarımız İstanbul'da olacak. Yer hazır olsa biz 2-3 haftaya taşınırız. O kadar hazırlıklıyız. Biz teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanıyoruz.''

Taşınma takvimine ilişkin de Aydın, ''Türkiye'de inşaat sektörü çok gelişmiş durumda. Çok uzun bir süre değil, ama çok kısa bir süre olmadığının da altını çizmek istiyorum'' dedi.

'ÖZELLEŞTİRME YÖNTEMİ HENÜZ BELLİ DEĞİL'
Hüseyin Aydın, kamu bankalarının özelleştirilmesinde kararın Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun olduğunun altını çizerek, Kurulun da kamu bankalarının hangi yöntemle ve ne zaman özelleştirileceğine dair bir takvim açıklamadığını belirtti.

Halkbank'ın yüzde 25'inin zaten halka açık olduğunu anımsatan Aydın, şöyle devam etti:

''Kalan bölümünün halka arz yoluyla mı, satış yoluyla mı veya stratejik satış yoluyla mı yapılacağı henüz belli değil. Bu konudaki karar mercisi biz değiliz. Ama Halkbank'ın mali verileri, çalışma disiplini, performansı, bu yöntemlerin hepsi için hazırdır. Biz 2007'de Cumhuriyet tarihinin o güne kadar en büyük halka arzını yaptık ve 9 kat talep topladık. Bundan sonra Özelleştirme Yüksek Kurulu nasıl bir karar alırsa, Halkbank olarak onu uygulamaya hazırız.''

'BALKANLAR'I STRATEJİK GÖRÜYORUZ'
Halkbank Genel Müdürü Aydın, yurt dışı faaliyetlerine ilişkin de ''Fırsatları değerlendiriyoruz. Biz Balkanlar'ı önemli bir coğrafya, stratejik bir bölge olarak görüyoruz. Bu bölgeyi çok önemsiyoruz. Balkanlar'da bir banka satın alımıyla ilgili sonlara gelmiş durumdayız'' dedi.

Karlılığa dair de Aydın, bankacılar olarak 2010'da hep 2009'daki karların görülmeyeceğini söylediklerini, ancak çok ciddi karlar elde ettiklerini kaydederek, ''2011 yılı karlılık bakımından biraz daha bizi zorlayacak bir yıl olacak. Bu, ekonominin iyi gittiğini bize gösteriyor. Ciddi rekabet var, marjlar daralıyor. Rekabet kaliteyi getiriyor. Reel sektör finansa daha kolay erişecektir. Ama biz de operasyonel giderlerimizi, çalışmalarımızı yeniden gözden geçirip en karlı ve en verimli şekilde, en kaliteli hizmeti vererek çalışmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kredilerde de banka olarak sektörün üzerinde büyüdüklerinin altını çizen Aydın, bundan sonra da sektör ortalamalarının altında büyümeyeceklerini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...