Halkbank'tan 9 ayda 1.8 milyar lira kâr

Halkbank, yılın dokuz aylık döneminde net kârını 1.8 milyar TL’ye çıkardı. Bankanın aktif toplamı 100 milyar lirayı aştı.

Halkbank'tan 9 ayda 1.8 milyar lira kâr

Halkbank, 2012’nin dokuz aylık döneminde yüksek özkaynak kârlılığı üretmeye devam ederek güçlü büyümesini sürdürdü.

2012’de yüzde 18’lik kredi artışı hedefine paralel bir performans sergileyen bankanın, Eylül ayı sonu itibarıyla toplam kredileri 82 milyar TL’ye ulaştı. Bu sayede Halkbank’ın toplam kredileri 2011 yıl sonuna göre yüzde 11, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 15 oranında artış kaydetti. Nakdi kredilerin büyüklüğü ise 2011 yıl sonuna oranla yüzde 12 artarak 63 milyar TL oldu.

Bankanın 2011 yıl sonunda 91,1 milyar TL olan toplam aktifleri 2012 Eylül sonu itibarıyla 102 milyar TL’ye yükseldi. Halkbank, bu performansıyla yılın ilk dokuz aylık döneminde net kârını 1 milyar 853 milyon TL’ye çıkardı.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Halkbank’ın yılbaşında belirlediği hedeflerin üzerinde bir performans sergilediğini belirterek bankanın bu dönemde elde ettiği net kârın ve özkaynak kârlılığının bunun önemli göstergeleri olduğunu söyledi. 2012’nin son çeyreğinde de bu güçlü performansı sürdüreceklerini vurgulayan Aslan sözlerine şöyle devam etti:

otoritelerinin küresel piyasalardaki gelişmeleri ve içerideki sinyalleri doğru okuyarak belirlediği stratejiler sayesinde kamu borç stokunu ve dış ticaret açığını önemli oranda düşüren politikalara yöneldiğini görüyoruz. Biz de Halkbank olarak ülkedeki tasarruf eğilimini güçlendirmek amacıyla mevduatta büyüme konusuna odaklandık. Öte yandan reel sektöre sunduğumuz desteği azaltmadan sürdürerek yüksek verimliliğimizi koruduk. Ayrıca son beş yıl içerisinde Türkiyede kredilerini en fazla artıran banka olduk. Türkiye’nin ve dünyanın en kârlı bankaları arasında yer alma başarısını devam ettiren Bankamız, yılın son çeyreğinde ve 2013 de sürdürülebilir büyümesine devam edecek.”

Sayfa Yükleniyor...