Hangi bölge daha kârlı?

Faizler düştü, şimdi konuta yatırım yapmanın tam zamanı...

Hangi bölge daha kârlı?

Tüketiciler ekonomiye olan güvenin yitirilmesi nedeniyle konut alma ihtiyaç ve isteklerini beklemeye almıştı. Ancak konut kredisi faiz oranlarının ilk önce 5 yıllık, bu hafta ise 10 yıllık vadede yüzde 1'in altına düşmesiyle talep ciddi oranda artmaya başladı. Yüzde 0.95 düzeyine inen faiz oranları, 2004-2005 yıllarındaki düzeylere geriledi.

KONUT ALIMI İÇİN EN UYGUN DÖNEM
Gelişmekte olan bölgelerdeki konut projeleri, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor. Ayrıca konum, ulaşım, alternatif ulaşım yolları, nüfus artışı, sosyal ve ticaret alanlarının yakınlığı, kamu yatırımları ve altyapı özellikleri de tercihleri değiştirebiliyor.

ANADOLU YAKASI YÜKSEK PRİM YAPIYOR
Anadolu yakasından en çok ilgi gören yerler; Kartal, Maltepe, Pendik ve Kurtköy. Bu bölgeler; zemin şartları, alışveriş merkezleri, TEM ve E5 yoluna yakınlığı, İDO ve Kadıköy - Kartal hafif metro gibi toplu taşıma araçları sebebiyle oldukça değer kazandı.

Anadolu yakasına bakıldığında ise göze ilk çarpan bölgeler Bahçeşehir, Başakşehir ve Esenyurt...

Her yıl 600 bin konut açığının doğduğu ülkemizde inşaat sektörünün geleceği de çok parlak. Bu yüzden konut alımı, oldukça kârlı bir yatırım...

EMLAKTİMES

Sayfa Yükleniyor...