Hastane ve AVM için uygun arsalar ihaleye çıkıyor

Maliye Bakanlığı, Antalya'da özel hastane ile alış veriş merkezi ve ticaret merkezi yapmaya uygun hazine arazilerini ihale ile satışa çıkardı.

Hastane ve AVM için uygun arsalar ihaleye çıkıyor

Antalya'nın yeni yerleşim alanı olarak kabul edilen Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır mevkisinde, üzerinde kullanılmayan iki baraka bulunan 19 bin 519 metrekare büyüklüğündeki hazine arazisi, özel hastane, huzurevi ve rehabilitasyon merkezi gibi sağlık hizmetlerine yönelik tesis yapılmak üzere satılacak. 4,2 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkacak hazine arsası 1/1000 ölçekli imar planında özel sağlık tesisi alanı olarak ayrıldı.

Yine üzerinde bir çam ağacı ile baraka bulunan 23 bin 344 metrekarelik, alış veriş merkezi veya iş merkezi yapmaya uygun ticari alan da, ihaleyle ve 6,3 milyon TL tahmini bedelle satışa çıkarıldı.

Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele, 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getiriliyor. Bu taksitlere, aylık yüzde 0,75 oranında faiz uygulanıyor. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacak.

Öte yandan, Zeytinköy mevkinde de üzerinde iki ev ile bahçe bulunan 330 metrekarelik hazine arazisi, 98 bin TL tahmini bedelle, yine üzerinde ev ve bahçe bulunan 454 metrekarelik konut alanı da 140 bin TL tahmini bedel ile ihale usulü satılacak.

Solak köyünde 5 bin 375 metrekarelik tarla 5 yıl süreyle, yıllığı 2 bin 475 TL bedelle, aynı köyde 4 bin 375 metrekare büyüklüğündeki tarla da 5 yıllığına, 2 bin 25 TL yıllık bedel üzerinden kiraya verilecek. Satış ve kiralama ihaleleri 20 Ocak 2010'da Antalya Defterdarlığı'nda gerçekleştirilecek.
        
DEVLER YER ARIYOR        
Alman sermayeli bir uluslararası şirket olan ev aletleri ve dekorasyon sektöründe Avrupa'da 200'den fazla mağazası bulunan Bauhaus ile yine Avrupa'da gıda sektöründe büyük bir firma olan Metro Grubu ile uluslararası İsveç sermayeli ev ve dekorasyon sektöründe faaliyette bulunan Ikea'nın da yatırım yapmak amacıyla Antalya'da arazi aradığı öğrenildi.
        
Türkiye'de özel sağlık hizmetleri sektöründe isim yapmış Acıbadem Hastanesi ile Medipol Hastanesi sağlık hizmetleri şirketlerinin de Antalya'da yatırım yapmak amacıyla arazi aradıkları belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...