Hattuşa'nın tek müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan  Boğazköy Müzesi'nin ek binası tamamlandı.

Çorum Valisi Mustafa Toprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Müze Müdürü Önder İpek, Boğazkale Kaymakamı İbrahim Cengiz, Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysal ile Boğazköy Müzesi'nde incelemelerde bulundu.
        
Kültür ve Turizm Bakanlığınca ek bina yaptırılan Boğazköy Müzesi'ndeki çalışmalarla ilgili olarak müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Vali Toprak, eksikliklerin kısa sürede giderilmesi için talimat verdi.
        
1966'dan beri Çorum Müze Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Boğazköy Müzesi'nin restore edilmesi ve ek bina yapılması amacıyla bakanlıktan yaklaşık 1 milyon lira ödenek gönderildiğini anımsatan Toprak, İl Özel İdaresince açılan ihaleyi kazanan firmanın eylül ayının başında çalışmalara başladığını söyledi.
        
Ek binanın yapımının tamamlandığını, bundan sonra çevre düzenlemesi ile diğer bazı çalışmaların yapılacağını ifade eden Toprak, şöyle konuştu:
        
''Müzedeki tüm çalışmaları bitirip turizm sezonuna yetiştirmeliyiz. Hedefimiz, turistler geldiğinde modern binasında müzeyi gezebilmeleridir. Çevre düzenlemesi, güvenlik sistemleri ve diğer çalışmalara hemen başlayıp kısa sürede bitirmek istiyoruz. Tüm çalışmalar tamamlandığında Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa'nın tek müzesi, layık olduğu mekana kavuşacaktır.''
       
İl Kültür ve Turizm Müdürü Özüdoğru da yaklaşık 12 bin eserin sergilendiği müzedeki çalışmaların tamamlanmasıyla daha fazla eserin sergileneceğini bildirerek, etnografya bölümünün de açılacağını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...