Havayolu sektöründeki en büyük iflas

Corona virüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında gelen havacılık sektöründe en büyük iflas başvurularından biri yapıldı. Latin Amerika'nın en büyük ikinci havayolu olan Avianca, corona virüs nedeniyle duran uçuşları gerekçe göstererek iflas başvurusunda bulundu. Bu süreçte hükümetle olan görüşmeler ise devam edecek.

Havayolu sektöründeki en büyük iflas

Havacılık sektörüne çok ağır bir darbe vuran salgını nedeniyle iflas isteyen havacılık şirketlerine Avianca da eklendi.

Kolombiya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan ve aynı zamanda Latin Amerika'nın ikinci en büyük havayolu firması Avianca, iflas başvusunda bulundu.

Şirketin CEO'su Anko van der Werff tarafından yapılan açıklamada, Avianca'nın 100 yıllık tarihindeki en büyük krizle karşı karşıya olduğu belirtilerek, "Avianca, Kolombiya Hükümeti ile bu süreç boyunca ek likidite sağlayacak finansman yapıları ile ilgili görüşmelere devam edecek" denildi.

Havayolu sektöründeki en büyük iflas - 1

YAKLAŞIK 21 BİN ÇALIŞANI BULUNUYOR

Açıklamada corona salgını nedeniyle Mart ortasından bu yana şirketin gelirlerinin yüzde 80 oranında azaldığına dikkat çekildi.

Avianca'da 14 bini Kolombiya'da olmak üzere toplam 21 bin kişi çalışıyor. Filosunda 158 uçak olan şirket 27 ülkeye uçuş gerçekleştiriyor.

Corona salgını nedeniyle havacılıkta önemli iflasların yaşanabileceği daha önce dile getirilmiş ve bu noktada hükümet yardımlarının çok önemli olduğu belirtilmişti.

Sektörde iflasını ilk açıklayan İngiliz bölgesel havayolu şirketi Flybe olmuş, onu Trans States Airlines ve Compass Airline takip etmişti.

HÜKÜMETE ADASINI SUNMUŞTU

Virgin Atlantic'in patronu Richar Branson da hükümet desteği olmadan ayakta kalmalarının mümkün olmadığını açıklamış ve Virgin Atlantic Havayolu’nu kurtarmak için İngiliz hükümetine Karayipler’deki özel adasını sunmuştu.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) son açıkladığı rapora göre havayolu sektörünün 2020 yılı yolcu gelirlerinin bir önceki yıla göre 314 milyar dolar azalması bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...