Havayolu şirketinden maske kararı: Business class yolculara serbest

2019 yılında Skytrax tarafından dünyanın en iyi dördüncü havayolu şirketi seçilen ve daha önce defalarca dünyanın en iyi havayolu şirketi ödülünü kazanan Cathay Pacific tartışma yaratan bir karara imza attı. 5 yıldıza sahip havayolu şirketi Hong Kong merkezli Cathay Pacific, Business Class yolcuları için maske şartının kaldırıldığını açıkladı.

Havayolu şirketinden maske kararı: Business class yolculara serbest

Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific, tartışma yaratan bir karara imza atarak business class'ta seyahat eden yolcuların uçuş sırasında maskelerini çıkartabileceğini bildirdi.

Fox News’in haberine göre 15 Mayıs’ta uçakta maske takma zorunluluğu getiren şirket, geçtiğimiz günlerde uçuş ekibine yeni uçuş kurallarının yer aldığı bildiri gönderdi. Bildiride, “Bu gönderilen bildiri, ekibimizin yolcuların hangi durumlarda maske takmaktan muaf tutulacağını öğrenmesi için hazırlandı. Yolcular bir şey yemek veya içmek gibi aktiviteler dışında sosyal mesafeyi sağlamazlarsa maske takmak zorundalar” ifadeleri kullanıldı.

Yayınlanan bildiriden sonra açıklamada bulunan Cathay Pacific sözcüsü, “Business class'taki koltuk araları daha geniş. Buradaki yolcular uzandıklarında bile birbirlerine yaklaşmıyorlar. O sebeple maske takmaktan muaflar” dedi.

Havayolu şirketinden maske kararı: Business class yolculara serbest - 1

‘YÜZDE 99,9999 FİLTRELEYEBİLEN SİSTEM MEVCUT’

2019 yılında Skytrax tarafından dünyanın en iyi dördüncü havayolu şirketi seçilen ve daha önce defalarca dünyanın en iyi havayolu şirketi ödülünü kazanan Cathay Pacific ayrıca, filosunda yer alan uçaklarda, "virüs ve bakteriler dahil toz parçacıklarının yüzde 99,9999'unu filtreleyebilen" yüksek teknolojik sistem bulunduğunu belirtti.

Sayfa Yükleniyor...