'Hayali satışa' hapis talebi

Temeli 9 yıl önce atılan Samsun Towers projesinde evlerini teslim alamayan mağdurlar dava açtı. Hayali daire satışı yapmakla suçlanan 6 sanığın 9'ar yıldan 30'ar yılakadar cezalandırılması istendi.   Öte yandan projenin sahibi olan Helim Kurt ve Yusuf Kurt, şikayetçileri tanımadıklarını söyledi.

'Hayali satışa' hapis talebi

İstanbul Esenyurt'ta 2014 teslim edileceği açıklanan bin 600 daireli Samsun Towers isimli konut projesinin sahipleri hakkında görülen 'dolandırıcılık' davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, hayali daire satışı yapmakla suçlanan 6 sanığın 9'ar yıldan 30'ar yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Bundan 8-10 yıl önce birbiri ardına binlerce daireden oluşan projelerin birer birer yükseldiği İstanbul Esenyurt'ta şimdilerde derin bir sessizlik hakim.

Yarım kalan projeleri tamamlamak için devreye yeni müteahhitler girerken, konut alanların mağduriyeti ise giderek artıyor. Tanıtımı Mart 2012'de yapılan, 2014'te teslim edileceği açıklanan 33 katlı 5 bloktan oluşan Samsun Towers projesinin sahipleri hakkında projeden konut alanlar suç duyurusunda bulundu.

Üç kişinin şikayeti üzerine yürütülen soruşturma sonrası projenin sahibi  Helim Kurt (54) ve Yusuf Kurt (47) kardeşler, eski İstanbul İl Özel İdaresi Personel Daire Başkanı Bilal Demir (63) ile, müteahhit olarak para toplayan Osman Görülü (42) ve Enis Görgülü (38) kardeşler ile Umut Berkay Bilgiç hakkında Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

MAHKEME 5 MART'TA

Dava dosyasına göre sanıklardan Bilal Demir, çok sayıda mağduru, projeden ev alması için yönlendirdi. Demir'in, makam odasını satış ofisi gibi kullandığı bilgisi iddiaanamede yer aldı.

Kurt kardeşler ile Görgülü'nün aralarında anlaşma yaptıkları kaydedilen iddianamede, yüzlerce kişiden hileli bir biçimde para toplandığı kaydedildi. Üç yıl süren yargılama sonrası dava dosyasında sona gelindi. Duruşma savcısı İbrahim Uğur Güreşçi, 6 sanığın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı Güreşçi, mahkemeye sunduğu mütalaasında sanıklar hakkında, hayali sdatış yaptıkları gereçesiyle 9'ar yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mahkeme karar için önümüzdeki 5 Mart sabahına gün verdi.

Yurtiçi ve yurtdışından büyük ilgi gören projeden hakim, savcı, emniyet müdürleri ve bürokratların da bulunduğu yüzlerce kişi konut satın alırken, hak sahiplerinin ödemelerine yapmalarına dairelerini alamadığı iddia edildi.

DOSYA ÜÇ ADLİYE DOLAŞTI

Davanın 5 yıl sürmesiyle ilgili Av. Özgür Noyan, "Soruşturma Büyükçekmece Adliyesinde başladı. Sonra Çağlayan ve Kartal'a gitti. En son Bakırköy Adliyesine geldi. Müvekkiller birikmişleri ile buradan daire almış Ancak ortada daire yok. Yapılan satışlar hayali. Parayı yatırdıkları firmanın içi boş. Sanıkların ceza alacak olması, benzer dosyalan içi önemli" dedi.

HAKİM DE DAVACI OLDU

Samsun Towers projesinde satın aldığı daireye kavuşamayan bir Danıştay hakiminin de dava açtığı belirlendi. Adının yazılmasını istemeyen hakimin açtığı dava ise Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Temel atma töreni üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen proje henüz tamamlanmış değil. Öte yandan dev projenin 3-4 ay önce el değiştirdiği belirtildi. Kayıtlara göre projenin yeni sahibi ise. Y.A. ismli bir müteahhit oldu. 

ŞİKAYETÇİLERİ TANIMIYORUZ

Haklarına 30 yıla kadar hapis istenen sanıklardan Helim ve Yusuf Kurt kardeşler ise mahkemede yaptıkları savunmada suçlamaları kabul etmedi.

Kurt kardeşler, şikayetçileri ise tanımadıklarını söyledi. Öte yandan anılan dosyada yargılanan isimlerden Osman Görülü hakkında, benzer birçok davada onlarca yıl hapis cezası verildi. Görgülü'nün bir süredir firari konumda olduğu öğrenildi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

DÖVİZ MEVDUATLARI ÇÖZÜLÜYOR MU?

Sayfa Yükleniyor...