Hazine binasında çatlak

Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıklarının bulunduğu binanın 10. katında, iç kısımdaki duvarda çatlak meydana geldi.

Hazine yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde mesaiden sonra, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıklarının kullandığı binanın 10. katında, iç kısımlardaki duvarlarda çatlak oluştu. Çatlama sonucunda, bazı sıvalar yere düştü.

Çatlağı fark eden güvenlik görevlileri, tedbiren, az sayıdaki personelin binadan tahliyesini sağladı.

Olaydan haberdar edilen ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğrul Tankut, binaya gelerek çatlağın olduğu yerde incelemelerde bulundu.

Hazine Müsteşarlığı bütçesinin görüşmeleri için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bulunan Müsteşar İbrahim Çanakçı da toplantıya verilen arada, müsteşar yardımcıları ile birlikte binaya gitti. Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı da olayın ardından binaya geldi.

Tankut, olay yerinde yaptığı ilk incelemenin ardından, Hazine yetkililerine, binanın özellikle taşıyıcı kolonlarında sorun olmadığını tespit ettiğini ifade etti. Ani değişen hava koşullarının bu çatlamalara neden olabileceğini belirten Tuğrul Tankut, binanın kullanımı açısından bir sıkıntı ve risk olmayacağını söyledi.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tuğla duvardaki sıva dökülmesinin mevsim geçişlerinde yaşanan ısı farklılıklarının neden olduğu esnemeden kaynaklandığı, asıl taşıyıcı kolonlarda herhangi bir sorun görülmediği belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...