Hazine'nin programında da IMF yok

Hazine yetkilileri, 2010 yılı finans programında IMF'den herhangi bir kaynak kullanımının öngörülmediğini söylediler.

Hazine'nin programında da IMF yok

Merkez Bankası'nın ardından Hazine'nin 2010 yol haritasında da IMF olmadığı belirlendi.


Hazine yetkilileri dün açıklanan Hazine 2010 Finansman Programı sonrası gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Finansman programında 2010 yılında IMF'den kaynak kullanımı varsayımı olmadığını belirten yetkililer şunları kaydetti: "Dünya Bankası'ndan bütçe finansmanı amacıyla ilk çeyrekte 1.25 milyar dolar gelecek. Piyasa koşulları 5.5 milyar dolarlık eurobond ihracı öngörüsüne rahatlıkla ulaşabileceğimizi gösteriyor.

Özelleştirme ve dış finansman öngördüğümüzden iyi olursa bunu, iç borç çevirme oranını düşürme ve hazine rezervlerini güçlendirmede kullanırız."

Körfez ülkelerine yönelik ihraç edilecek sukuk tarzı enstrümanın 2010 programında olmadığını kaydeden yetkililer, Japonya'nın gelişmekte olan ülkeler için başlattığı borç programından yararlanmayı planladıklarını ifade etti.

Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının beklentilere paralel olduğunu belirten yetkililer, bu yıl yüzde 6 daralma rakamında revizyon düşünülmediğini kaydetti.

Yetkililer, bütçe açığının yıl sonunda 62.8 milyar liralık öngörünün bir miktar altında kalacağını, 2009 ve 2010'da faiz dışı denge ve bütçe açığı hedefine ulaşılacağını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...