Her 4 gençten biri işsiz

Nisan ayında işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 5 puan artarak yüzde 14.9’a yükseldi. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3.6 milyona çıktı.

Her 4 gençten biri işsiz

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre, Nisan ayında işsizlik oranı oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 5 puan artarak yüzde 14.9'a yükseldi.

İşsizlik oranı bu yıl Mart ayına göre ise 0,9 puan geriledi. İşsizlik oranı bu yıl mart ayında yüzde 15,8, 2008 yılı Nisan ayında ise yüzde 9,9 düzeyinde bulunuyordu.

TÜİK’en çer aylık dönemler itibarıyla her ay açıkladığı Hanehalkı İşgücü Anketi’nin, ''Mart-Nisan-Mayıs 2009'' dönemini kapsayan, ''Nisan'' sonuçlarına göre, bu dönemde iş gücüne katılım oranı ise yüzde 47,2 olarak hesaplandı.

İşsizlik oranı kentlerde yüzde 17,5, kırsal kesimde yüzde 9,5 olarak belirlendi. 2005 yılından itibaren Hanehalkı İşgücü Anketinin tahminleri, hareketli üçer aylık dönem ortalamaları esas alınmak kaydıyla aylık olarak yayınlanıyor.

Bu seride ilgili üç aylık dönemin ağırlıkları, dönem ortası aya ilişkin nüfus projeksiyonları esas alınarak hesaplanırken, ifade kolaylığı açısından tahminler de dönem ortası ay adıyla ifade ediliyor.

Genç nüfusta işsizlik oranı ise 26.5 oldu. İşsizlerin sayısı da bir önceki aya göre 158 bin kişi azalarak 3 milyon 618 bin kişi olarak ölçüldü.

2008 yılı Nisan ayı sonundaki işsiz sayısına göre ise 1 milyon 285 bin kişilik bir artış var.

Sayfa Yükleniyor...