Her üç kişiden ikisi 3 bin TL'den az kazanıyor

Konut kredisiyle ilgilenen her dört kişiden üçünün yaşı 20 ile 40 arasında değişiyor. Krediler en çok ilk kez ev sahibi olacaklar, evliler ve erkekler tarafından ilgi görüyor.

Her üç kişiden ikisi 3 bin TL'den az kazanıyor

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un analizine göre 2011 yılının ilk yarısında konut kredisi talebinde bulunan 50 bin kişi mercek altına alındı. Verilere göre; bu gruptaki kişilerin %38'nin aylık geliri 0-2 bin TL arasında, %28'nin aylık geliri ise 2 bin ile 3 bin TL arasında bulunuyor.

Aylık geliri 3 bin ile 5 bin TL arasında olanlar, bu grubun %23'ünü oluştururken, geliri 5 bin TL'nin üzerindeki kişiler ise geriye kalan %11'lik kesimi temsil ediyor.

Konut kredisine başvuran her üç kişiden ikisinin aylık geliri en fazla 3 bin TL'ye ulaşıyor.

Analiz sonuçlarına göre; krediler en çok %70 ile ilk kez ev sahibi olacaklar tarafından ilgi görüyor. Ancak konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin yarısının henüz kendilerine ait bir aracı dahi yok. 

Konut kredilerine ilgi gösteren grubun başını, yaşı 30-40 arasında olan kişiler çekiyor. %44'lük kesimi temsil eden bu yaş aralığından sonra, %30 ile 20-30 yaş arası kişiler geliyor.

Krediye başvuran her dört kişiden üçünün yaşı 20 ile 40 arasında değişiyor.

Kredi talebinin %82'si evlilere, %18'i bekarlara ait. Yine talep %83'ü erkekler, %17'si kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor.

Konut kredisi kullanmak isteyenlerin %76'sı lise ve üstü eğitim seviyesine sahip. Konut kredisi arayışındaki yüksek öğrenime sahip kişiler %37'lik grubu temsil ediyor.

Diğer kredi türleriyle kıyaslandığında konut kredisine başvuranların eğitim düzeyi de daha yüksek çıkıyor.


Sayfa Yükleniyor...