Tommy Hilfiger: Tasarım yaparken bir Türk'ten ilham alıyorum

150 dolar sermayeden 6,5 milyar dolarlık dev bir marka yaratan Tommy Hilfiger, NTV'ye konuştu. Birçok ünlüyü giydiren Hilfiger, "Tasarım yaparken bir Türk'ten ilham alıyorum" dedi.

Tommy Hilfiger: Tasarım yaparken bir Türk'ten ilham alıyorum

İşadamı ve ünlü bir moda tasarımcısı olan Tommy Hilfiger, 1969'da kot pantolon sattığı bir dükkan açtı. Tüm sermayesi 150 dolardı. 47 yılda şirketini 6,5 milyar dolarlık bir marka haline getirdi.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in özel davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Hilfiger, NTV'nin sorularını yanıtladı.

“Rock yıldızı olmak istiyordum” diyen Hilfiger, markanın kuruluş hikayesini şöyle anlattı: “Rolling Stones, Beatles, Jimmy Hendrix dinliyordum. Ama çok kötü bir gitaristtim. Rock yıldızı olamıyorsam, rock yıldızı gibi görünmeliyim dedim. Okuldaki arkadaşlarım benim giydiklerimi giymek istiyorlardı. Nereden buluyorsun diye soruyorlardı. Sonunda 150 dolarlık sermaye ile bir dükkan açtım ve bugünlere geldim.”

"DOĞUŞ GRUBU İLE ORTAK YATIRIMLAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tommy Hilfiger: Tasarım yaparken bir Türk'ten ilham alıyorum - 1

Doğuş Grubu ile ABD’de ortak otel yatırımı yapan Hilfiger, dünyanın çeşitli yerlerinde ileride ortak yatırımlar yapacaklarını belirtti. Hilfiger, Britney Spears'tan Michael Jackson'a, Lenny Kravitz'ten Beyonce'ye birçok ünlü müzisyenle çalıştı, onları giydirdi.  

“Bunu yapmamın nedeni, markamı müzikle, müzisyenlerle ilişkilendirmekti” diyen Hilfiger, “Rolling Stones, David Bowie, Lenny Kravitz, Usher gibi müzisyenler için kıyafetler tasarladım. Tüm bu müzisyenler benim elbiselerimi giyiyordu. Sonrasında hayranları da mağazalarıma gelmeye başladı ve işlerime çok etkisi oldu” şeklinde konuştu.

"GIGI HADID SATIŞLARI ARTIRDI"

Tommy Hilfiger: Tasarım yaparken bir Türk'ten ilham alıyorum - 2 Gigi Hadid, Tommy kampanyası

Tommy Hilfiger, ünlü mankenlerin de yer aldığı moda şovları düzenliyor, tasarımlarını bu şekilde tanıtıyor. Son dönemdeki gözdesi 21 yaşındaki model, Gigi Hadid markanın yüzü oldu.  Hilfiger, sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Hadid’in satış rakamlarına olumlu etki ettiğini söyledi.

TÜRK EŞİNDEN İLHAM ALIYOR

65 yaşındaki Tommy Hilfiger’ın eşi Deniz’in annesi İngiliz, babası Türk. "Kıyafetlerimi tasarlarken bir Türk'ten ilham alıyorum" diyen Hilfiger, hayat felsefesini,  "Asla vazgeçme" diye anlatıyor.

Hilfiger’ın şu tavsiyeleri veriyor: “Hayallerinizi gerçekleştirirken karşınıza çıkacak engellerin sizi durdurmasına izin vermeyin. Ne yapıyorsanız, tutkuyla yapın. Eğer tutkulu olursanız, severseniz o zaman bu iş olmaz. Sabah uyandığınızda mutlu olursunuz ve hayatta ilerlersiniz.”

TOMMY HILFIGER NTV'YE KONUŞTU: ASLA VAZGEÇMEYİN

Sayfa Yükleniyor...