Hızlı tren Bilecik'te duracak

Ankara'da veya İstanbul'da işi olan Bilecik'teki bir vatandaş, sabah yola çıkıp akşam geri dönebilecek.

Hızlı tren Bilecik'te duracak


Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapımı devam eden Hızlı Tren Projesinde Bilecik'e gar yapılacağını belirterek, ''Hızlı trenler mutlaka Bilecik'te durarak yolcu alacak, halkımız bu konuda rahat olsun'' dedi.
        
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, hızlı trenin Türkiye ve Bilecik için medeniyet yarışları projelerinden biri olduğunu söyledi. 

Ankara ile Eskişehir arasında karşılıklı olarak sefer yapmaya başlayan hızlı trenin vatandaşların hayatını kolaylaştırdığını ve iki kent arasındaki mesafenin 1,5 saatte kat edilebildiğini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:
        
''Şimdi Ankara-Eskişehir-İstanbul güzergahı yapılıyor. Bu güzergahta hızlı tren geçişi olması önemlidir. Yapılan araştırmalara göre Ankara-İstanbul arasında günlük 80 bin yolcu taşınmaktadır. İlimizden hızlı tren gibi böyle bir medeniyet projesinin geçmiş olması bize ayrı bir haz ve keyif vermektedir. Hızlı trenin Bilecik'ten transit geçmesi beklenemez. Hemşehrilerimiz bu konuda rahat olsun. Bilecik'te mutlaka hızlı tren garı olacak ve buradan yolcu alımı yapılacaktır. Hızlı trenin Bilecik'te durarak yolcu alıp indirmesi, ilimizin ekonomik, sosyal ve ticari hayatına da ciddi katkı sağlayacak.''       
      
Bilecik'e yapılacak yeni yatırımları, hızlı tren ve duble yolun geçiş noktalarını göz önünde bulundurarak gerçekleştireceklerini anlatan Yağcı, ''İlimizde yapmayı planladığımız spor komplekslerini hızlı tren garı ve duble yol yakınında kurulacak olan otogar arasına yapacağız. Bu tesis, bir taraftan hızlı trene 50 metre mesafede, diğer taraftan duble yola 250 metre mesafede olacak. Bu durumda sporcu kafilelerine de ulaşım kolaylığı sağlanmış olacak'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...