Honda: Türkiye’de üretim artışı rafa kalktı

Japonya’nın ikinci büyük otomotiv şirketi Honda, Türkiye’deki fabrikasında üretim kapasitesi artışı planını dondurduğunu bildirdi.

Honda: Türkiye’de üretim artışı rafa kalktı

Honda Başkanı Takeo Fukui, düzenlediği basın toplantısında, küresel finansal kriz ve ABD dolarının yen karşısında değer kaybetmesiyle talebin daralması yüzünden şirketin hedeflerinde revizyona gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Honda’nın içeride ve dışarıda genişlemeyi durduracağını belirten Fukui, “Honda, Türkiye’deki fabrikasında üretim kapasitesini artırma planını rafa kaldırdı” dedi.

Şirketin Hindistan’da yeni bir fabrika inşa etme planını ertelediğini de ifade eden Fukui, “Hergün karşı karşıya olduğumuz zorluklar giderek kötüleşiyor ve bir düzelme işareti yok” diye konuştu.

Honda’nın, zor günlerden çıkmak ve uzun dönemde düzelmeye hazırlanmak için hibrid ve küçük araçlara yoğunlaşacağını ifade eden Fukui, Honda’nın küresel araç satışlarının bu yıl 3,77 milyon adet olmasını beklediklerini bildirdi.

MAAŞLARDA YÜZDE 10 KESİNTİ
Fukui, şirketin 31 Mart 2009’da sona eren mali yılda kar tahminini düşürdüğünü, yöneticilere verilen ücretlerde otomotiv endüstrideki küresel kötüleşme nedeniyle yüzde 10 kesinti yapılacağını kaydetti.

Honda’nın Tokyo’nun kuzeybatısındaki Saitama bölgesinde yeni bir fabrika kurma faaliyetlerini 2011 yılına kadar ertelediğini, aynı yerdeki motor fabrikasının ise Temmuz 2009’da faaliyete geçeceğini, ancak tam kapasite çalışmayacağını söyleyen Fukui, şirketin, Japonya’nın batısındaki Mie bölgesinde bulunan küçük araç fabrikasındaki operasyonlarını da 2011 yılına kadar erteleyeceğini ifade etti.

Japonya’nın ikinci büyük otomotiv şirketi Honda, 31 Mart 2009’da sona eren mali yılda 185 milyar yen (2,06 milyar dolar) kar bekliyor. Şirketin geçen yılki karı 600 milyar yen olmuştu. Honda’nın satışları geçen ay bir yıl önce aynı aya göre yüzde 32 düşmüştü. Diğer Japon otomotiv şirketleri Toyota ve Suzuki de üretimini kısmış ve geçici işçileri çıkarmıştı.

Sayfa Yükleniyor...