HSBC, Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerini satacak

HSBC, maliyetlerini düşürmek ve yavaşlayan performansını yeniden canlandırabilmek için Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerini satma kararı aldı.

HSBC, Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerini satacak

HSBC, Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerini satarak varlıklarını yaklaşık 290 milyar dolar azaltmayı hedefliyor.

HSBC'nin yatırımcıları için hazırladığı açıklamaya göre HSBC Holdings'in, 2017 yılına kadar 4,5-5 milyar dolar yıllık maliyet tasarrufu hedeflediği kaydedilirken, Banka'nın uluslararası ihtiyaçlara göre Brezilya'daki büyük kurumsal müşterilerine hizmet vermeyi sürdürülmesinin planlandığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HSBC Üst Yöneticisi (CEO) Stuart Gulliver, Asya Böglesi'nde büyümeye devam edeceklerini belirterek, sermaye yapılarını güçlendireceklerini ifade etti.

Öte yandan, HSBC Türkiye tarafından yapılan açıklamada HSBC'nin Türkiye'deki faaliyetlerini satma kararı aldığı kaydedilerek, gerekli açıklamaların ilerleyen bir tarihte yapılacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HSBC Türkiye CEO'su James Emmett, her zaman olduğu gibi önceliklerinin müşterileri ve çalışanları olduğunu belirterek, "Bu süreçte, müşterilerimize kesintisiz bir şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi.

HSBC, 4 ÜLKEDE ÖNLEM ALMAYI PLANLIYORDU

HSBC CEO'su Stuart Gulliver, şubat ayında Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'de sorunlu devam eden faaliyetlerinin düzeltilmesi için 1-2 yıl süre tanındığını, aksi takdirde daha sert önlem alınacağını açıklamıştı.

Merkezi Londra'da bulunan ve dünyanın en büyük bankacılık ve finans hizmetleri kuruluşlarından biri olan HSBC Grubu; Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere 73 ülke ve bölgede yaklaşık 6 bin 100 ofisiyle hizmet veriyor.

Sayfa Yükleniyor...