Hükümet istedi, Çin'de büyüme yavaşladı

Çin'de büyüme ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 10.3'e geriledi.

Hükümet istedi, Çin'de büyüme yavaşladı

Çin'de ekonomik büyüme, hükümetin geçen yılki rekor kredi artışının ardından parasal ve mali politikaları normale döndürmesiyle bu yılın ikinci çeyreğinde yavaşladı.

Çin'in Ulusal İstatistik Bürosu tarafından bugün açıklanan veriye göre, GSYH büyümesi ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 10.3'e geriledi. İlk çeyrekteki büyüme oranı yüzde 11.9 olmuştu.

Çin'deki ikinci çeyrek büyüme beklentisi yüzde 10.5 seviyesinde olan ekonomistler, bugünkü veriyle ilgili olarak önemli bir politika değişikliği beklemediklerini belirtiyorlar. Yavaşlamanın hükümet politikalarıyla şekillendirildiği ülkede Başbakan Wen Jiabao ekonominin beklenen yönde ilerlediğini söylemişti.

Bir diğer Asya ülkesinde ise büyüme tahminleri yükseldi. hakkındaki büyüme tahminlerini yükselten Japonya Merkez Bankası (BOJ), Avrupa'da devam eden borç krizinin ekonomik görünüm üzerinde risk oluşturduğunu açıkladı.

Japonya'da Pazar günü yapılan ve parlamentonun üst kanadında iktidar partisinin çoğunluğu kaybetmesiyle sonuçlanan seçimlerin ardından para politikasını belirlemek için toplanan BOJ, gösterge faizi oy birliğiyle yüzde 0.1'de bıraktı ve beklendiği gibi politika alanında yeni bir program açıklamadı.

Sayfa Yükleniyor...