Hükümet pompaya el atıyor

Akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan gelişmeleri izleme, değerlendirme ve atılması gereken adımları belirleme konusunda gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Hükümet pompaya el atıyor

Hükümet son dönemde artan akaryakıt fiyatlarına yönelik harekete geçiyor.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında, akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Hazine'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Enerji Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve DPT'nin üst düzey bürokratları katıldı.

Toplantıda, akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan gelişmeleri izleme, değerlendirme ve atılması gereken adımları belirleme konusunda Enerji Bakanlığı ile EPDK'nin ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde gerekli çalışmaları yapması kararlaştırıldı.

EPDK ŞİRKETLERİ ÇAĞIRDI
Çalışma için ilk adımı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) attı. EPDK, akaryakıt fiyatlarını görüşmek üzere dağıtım şirketleri ve Tüpraş yetkilileriyle yarın bir toplantı yapacak.

EPDK'da yapılacak toplantıda, akaryakıtta dağıtıcı şirketi ve bayi kârı ile Tüpraş'ın fiyatlandırma metodolojisinin görüşülmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...