Hyundai Assan'dan 607 milyon dolar yatırım

Hyundai Assan toplam 607 milyon dolarlık yatırımla üretim kapasitesini 200 bin adete çıkaracak.

Hyundai Assan'dan 607 milyon dolar yatırım

Güney Koreli Hyundai ve Assan Holding ortaklığı Hyundai Assan yeni teşvik sistemi çerçevesinde toplam 607 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'deki otomobil üretim kapasitesini yıllık 100 bin adetten asgari 200 bin adete çıkarma kararı alırken, 18 ay içinde tamamlanacak yatırımla yıllık 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri hedefliyor.

Hyundai'nin Yeni i20 lansmanına ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada Hyundai Assan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yatırımın yapılmasında yeni teşvik sisteminin büyük önemi bulunduğunu söyleyerek, "Hyundai Assan Türkiye üretim kapasitesini otomobil üretimi olarak yıllık 100 bin adetten asgari 200,000 adete artırma kararı aldı" dedi.

Kibar, Hyundai Assan Otomotiv Sanayii'nin 382 milyon dolar, mevcut yan sanayiinin 121 milyon dolar ve dört yeni yan sanayi firmasının 104 milyon dolarlık yatırım yapacağını ve toplamda 607 milyon dolarlık bir projeyi devreye aldıklarını açıkladı.

Toplam ana sanayi ve yan sanayi yatırımlarının büyüklüğünün 1 milyar lirayı aşacağını ve 2 bin 389 kişilik ek istihdam hedeflediklerini söyleyen Kibar sözlerine şöyle devam etti: "Üreteceğimiz ürünler A ve B segmenti yeni nesil ürünler olacaktır ve bu segmentlerde ülkemiz pazarında lider duruma geçmeyi hedefliyoruz.

Üretimimizin yüzde 94'ünü Avrupa Birliği ve STA ülkelerine ihraç etmeyi ve 2 milyar dolar döviz getirmeyi hedefliyoruz. Bu yatırımlarla yerlilik oranını yüzde 67 seviyelerine getireceğiz. Yatırımı 18 ay içinde tamamlayarak, 2014 yılı başında devreye almayı planlıyoruz." Kibar ayrıca, Güney Kore ile imzalanan serbest ticaret anlaşmasının (STA) bir an önce devreye alınmasının, Hyundai Assan için yeni yatırım kararlarını hızlandıracağını belirtti.

YENİ İ20 İLE 70 BİN ADET İHRACAT
Kibar ayrıca, Hyundai Assan'ın bugün piyasaya sürdüğü Yeni i20 modeli ile yıllık 70 bin adetlik ihracatla Türkiye’ye 1 milyar dolardan fazla döviz getirmeyi öngördüklerini sözlerine ekledi. Hyundai’nin B segmentindeki Yeni i20 modeli, 1.2 litre ve 1.4 litrelik benzinli motorlar ile 1.4 litrelik dizel motora sahip olacak. Yeni i20’nin fiyatları 30 bin 690 TL ile 45 bin 280 TL arasında değişiyor.

Sayfa Yükleniyor...