IAB Türkiye'nin yeni yönetim kurulu başkanı Neslihan Olcay oldu

Dijital reklamcılık sektörünün önde gelen meslek örgütü IAB Türkiye'nin yeni başkanı Neslihan Olcay oldu.

IAB Türkiye'nin yeni yönetim kurulu başkanı Neslihan Olcay oldu

47 ülkede faaliyet gösteren, dijital reklamcılık sektörünün meslek örgütü IAB’nin (Interactive Advertising Bureau) Türkiye ayağı IAB Türkiye'nin beşinci olağan genel kurulu dün gerçekleşti.

2019-2020 döneminde görev yapacak yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçildiği toplantıda son üç dönemden bu yana IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Neslihan Olcay IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

IAB Türkiye'nin yeni yönetim kurulu başkanı Neslihan Olcay oldu - 1 Neslihan Olcay-IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı 

1995-2010 yıllarında Initiative Media, Universal McCann ve Mindshare gibi global medya ajanslarında planlama uzmanlığından yönetici ortaklığa kadar farklı roller üstlendi. Neslihan Olcay, 2010-2017 yıllarında GroupM çatısı altında faaliyet gösteren Maxus’un CEO’su olarak görev yaptı. Halen aynı çatı altında Wavemaker CEO’luğunu yürütmekte olan Olcay, yakın zamana kadar eş zamanlı olarak GroupM Türkiye Chief Digital Development Officer olarak da çalışmalarını sürdürüyordu.

2011 yılından bu yana IAB Türkiye Eğitim Yürütme Kurulu Başkanı olan Neslihan Olcay, IAB Avrupa Eğitim Komitesi başkanlığını da yürütüyor.

Toplantı neticesinde IAB Türkiye görev dağılımı şöyle oldu:

Yönetim Kurulu
Başkan: Neslihan Olcay (Reklamcılar Derneği)

Başkan Yardımcıları: Ayşen Akalın (Reklamverenler Derneği), Selim Gülmen (Turkuvaz Reklam Pazarlama)
Üyeler: Murat Göllü (Akbank), Dr. Mahmut Kurşun (Ciner Yayın Holding), Rima Erdemir (Demirören İnternet Yayıncılığı ve Yatırım), Yakup Erdoğan (Doğuş Yayın Grubu), Erhan Acar (Estetik Yayıncılık), Cemal Burak Yılmaz (Genart), Yeşim Öztekin (Google), Bülent Ayanoğlu (Hürriyet), Ekin İlyasoğlu Muslu (Logaritma Internet ve Bilgi Teknolojileri), Zeynep Taptık Bilgen (Netcom Medya), Atakan Demirci (Optimum Media Direction), Burak Ertaş (Sahibinden), Atakan Kural (Up İletişim Ve Medya Hizmetleri), Erdem Günay (Vivaki Turkey), Ayşe Ketenci (Vodafone), Didem Doğan (Yıldız Holding), Emrah Ateş (Zer Merkezi)

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Dijital
  • Ekonomi
  • Medya
  • Şirketler

Sayfa Yükleniyor...