iddaa ihalesine tek şirket teklif verdi (10 yıl için 200 milyar TL garantisi)

iddaa ihalesinde tek teklif mevcut servis sağlayacı İnteltek'ten geldi. Ankara'daki ihalenin ilk turu sonrası nihai kararı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı verecek.

iddaa ihalesine tek şirket teklif verdi (10 yıl için 200 milyar TL garantisi)

iddaa'nın bugün 11.00'de Teşkilat binasında yapılan ihalenin ilk oturumunda, sadece mevcut firma  iştiraki İnteltek teklif verdi.

Ahmet Can Acaroğlu başkanlığındaki komisyon, şirketin verdiği teklifin uygunluğunu inceledi. Komisyon, evrakın kabul edilmesinin ardından mali zarfları da teslim alırken, ihale için teklif verme süreci tamamlandı.

Yapılacak detaylı inceleme sonunda komisyon, ihalenin ikinci oturumunun tarihini belirleyecek.

TERZİOĞLU: MART AYINDA YÜZDE 70 İKRAMİYE BAŞLAR

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu ihale sonrası yaptığı açıklamada, "Bizden başka teklif veren olmadı. 10 yıl için 200 milyar TL hasılatı taahhhüt ettik" dedi.

Tüketiciye yönelik ikramiye kısmında artışa gidileceğinin altını çizen Terzioğlu, "Oyunların bundan sonra tüketiciye yönelik ikramiye kısmı yüzde 50'den 70'e çıkıyor, bu önemli bir değişim. Devletimiz de burada tabii ki gelir kaybını istemedi. Biz, burada bir ciro taahhüdü verdik. Bir yıl için 20 milyar liralık ciro taahhüdü var. 10 yıl için 200 milyarlık ciro taahhüdüne eş değer. Buna hazır olduğumuzu ihale komisyonuna teyit ettik" değerlendirmesinde bulundu.

KAAN TERZİOĞLU: BİR YIL İÇİN 20 MİLYAR LİRALIK CİRO TAAHHÜDÜ VAR (VİDEO)

On yıldır Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Terzioğlu, "Devletimiz bu sene önemli bir adım attı. Bahis oyunlarındaki kayıt ve yasa dışılık, Türkiye'nin önemli ve kanayan bir yarası. Bu fonlar terörün finansmanında da kullanılan fonlar. Dolayısıyla önümüzdeki dönem, yeni bir oyun planıyla gerçekleşecek." diye konuştu. 

Terzioğlu, ihalenin önemli bir gelir kazancı olacağını dile getirerek, "Biz de bu yeni süreç içinde Spor Toto Teşkilat Başkanlığının iş ortağı olarak yaptığımız göreve devam etmek istiyoruz. Bugün onun teyidini verdik" ifadelerini kullandı. 

İnteltek'in yüzde 55'i Turkcell'e 45'i ise Yunanistan merkezli Intralot'a ait.

Sayfa Yükleniyor...