İddaa'da kulüpler rahat nefes aldı

İddaa oyununda yeniden eski oranlara dönülmesi kararı alındı. Kulüpler sistem değişikliği nedeniyle yüzde 90'a yakın maddi kayıp yaşayacaktı.

İddaa'da kulüpler rahat nefes aldı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın verdiği talimatla İddaa oyununda yeniden eski oranlara dönülmesi sağlandığı belirtilirken, yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısında İddaa konusunun imzaya açılacağı ifade edildi.

Başbakan başkanlığında yapılan dünkü görüşmede Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar da hazır bulundu.

İddaa oyunun yeniden eski oranlara dönülmesiyle ilgili olarak toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Devlet Bakanı Özak, şunları kaydetti:

''Spordan kazanılan paralar yine sporun içinde kalmıştır. Bu karar ile hem kulüplerimiz rahat bir nefes almıştır, hem de Gençlik ve Spor Teşkilatı maddi anlamda büyük bir rahatlama içine girmiştir.''

Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, İddaa'daki sistem değişikliği nedeniyle yaklaşık yüzde 90'a varan oranlarda maddi kayıp yaşayacaktı.

Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, TFF 2. ve TFF 3. Lig'de yer alan takımların iddaadaki bahis oyunlarından aldıkları para dağıtımında değişikliğe gidilmişti.

Daha önce hasılatın yüzde 10'u kulüplere dağıtılırken, yeni sezonda takımlara oynanma miktarı üzerinden yüzde 10 tutarında para dağıtılacaktı. Böylelikle takımlar, geçen sezon aldığı yüzde 10 pay yerine bu sezon binde 8 civarında çok az bir gelir sağlayacaktı.

Önceki sezonda yaklaşık 1 milyon lira İddaa'dan gelir sağlayan takımlar, yeni sistemde ancak 100 bin lira alabilecekti.

Sayfa Yükleniyor...