IEA'den petrolde talep uyarısı

IEA ekonomideki yavaşlamaya bağlı olarak petroldeki talep artışında önemli düşüş uyarısı yaptı.

IEA'den petrolde talep uyarısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel ekonominin 2012'de beklenenin altında büyümesi halinde küresel petrol talebindeki artışın yarı yarıya, hatta daha da fazla azalabileceği uyarısında bulundu.

IEA tarafından açıklanan aylık raporda, küresel ekonomiye ilişkin olumsuzluklara rağmen 2011 ve 2012'ye ilişkin talep artış beklentilerinde büyük değişiklik yapmadığını, bunun küresel ekonominin gelecek aylarda göstereceği performansa bağlı olduğunu belirtti.

IEA küresel petrol talebi artış tahminini yüksek petrol fiyatları ve ekonomik büyümedeki yavaşlama nedeniyle günlük 60,000 varil azaltarak 1.2 milyon varile çekmiş bulunuyor.

Öte yandan İran'ın OPEC yetkilisi Ali Katibi, Petrol İhrac Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol fiyatlarındaki düşüşün üye ülkeleri endişelendirmesi halinde acil toplantı kararı alabileceğini açıkladı.

Katibi, İran resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, "Petrol fiyatları endişe verici bir seviyeye gelir ve üyeler kaygılanırsa, görüşüp acil bir toplantı düzenleme ihtimali var" dedi.

Sayfa Yükleniyor...